Noodopvang Scharenburg: Veelgestelde vragen en vrijwilligers gezocht

Foto: Gemeente Druten

Druten – De plannen voor een tijdelijke noodopvang aan de Scharenburg hebben de afgelopen weken geleid tot veel vragen en discussies. Zowel direct aanwonenden als (sport)verenigingen hebben hun zorgen geuit tijdens bijeenkomsten en op sociale media. De gemeente begrijpt de bezorgdheid en heeft daarom besloten om de meest gestelde vragen te beantwoorden op de pagina ‘Asiel‘ van de gemeentewebsite. Mocht uw vraag daar niet bijstaan of onvoldoende beantwoord zijn, dan kunt u contact opnemen via [email protected].

De betrokkenheid van de inwoners bij het welzijn van de asielzoekers is opmerkelijk. Velen hebben aangegeven bereid te zijn om vrijwilligerswerk te verrichten om de asielzoekers een zo aangenaam mogelijk verblijf te bieden. Als u ook geïnteresseerd bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kunt u actuele vrijwilligersvacatures vinden op de websites van Meervoormekaar en Vluchtelingenwerk. U kunt ook een e-mail sturen naar [email protected], waarin u uw naam, adres en e-mailadres vermeldt. Het gemeentebestuur zal vervolgens contact met u opnemen.

De plannen voor de tijdelijke noodopvang aan de Scharenburg zijn bedoeld om een veilige en geschikte omgeving te bieden aan asielzoekers die tijdelijk onderdak nodig hebben. Het gemeentebestuur van Druten staat open voor de vragen en zorgen van de inwoners en hoopt met de verstrekte informatie en de betrokkenheid van vrijwilligers een positieve bijdrage te leveren aan het welzijn van de asielzoekers en de lokale gemeenschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen