Komst Toeristisch Informatiepunt en Historisch Informatiepunt in Druten

Bondsgebouw Druten
Bondsgebouw Druten
Foto: Google Street View

De gemeente Druten gaat haar leuke recreatieve activiteiten en interessante locaties meer bekend maken. Daarom komt er een toeristisch informatiepunt (TIP) en een historisch informatiepunt (HIP). Deze komen in het Bondsgebouw aan de Kattenburg 27 Druten. Planning is tussen eind juli en medio augustus te beginnen.

Het HIP laat veel erfgoed zien over de karakteristieke grof keramische industrie in Maas en Waal. De Boldershofkapel en de Ewaldenkerk zijn ook te bezichtigen, verder wordt er verwezen naar andere cultuurhistorische plekken.

Bij het TIP is informatie te verkrijgen over wandel- en fietsroutes, allerlei bezienswaardigheden en activiteiten in Druten en omgeving.

Een mooie mix van het HIP en het TIP is de monumentenwandeling, onder begeleiding van Stichting Kleigoed. Bij voldoende aanmeldingen zal deze vrijdags plaatsvinden. De gemeente Druten maakt deelname hieraan voor nieuwe inwoners gratis. U kunt via onderstaande gegevens contact opnemen voor meer informatie.

Het TIP en het HIP draait op vrijwilligers en kan nieuwe hulp goed gebruiken. Heeft u zin om een paar uur mee te draaien bij het TIP en/of het HIP en wilt u anderen inspireren en informeren? Meld u zich dan aan via [email protected] of via telefoonnummer 0487 51 33 88.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen