4 Mei herdenkingen

Foto: Remko Platjes

Donderdagavond 4 mei zijn er herdenkingen op vier locaties in de gemeente Druten.

Druten

In Druten is er om 19.00 uur een herdenkingsdienst in de Ewaldenkerk. Namens het gemeentebestuur is burgemeester Sigrid Sengers aanwezig en houdt een toespraak. Na de herdenking in de kerk gaat het gezelschap naar het gemeentelijke oorlogsmonument op het Ambthuisplein. De muzikale invulling wordt verzorgd door zangkoor Orpheus en Showorkerst Riverland. Aansluitend is er een nazit in het Mamre.

Puiflijk

Deze herdenking begint om 19.15 uur in de kerk. Wethouder Gérard de Wildt is hierbij aanwezig en houdt een toespraak. Er worden verhalen verteld en gedichten voorgelezen door leerlingen van het basis- en voortgezet onderwijs. Fanfare ‘De Eendracht’ verzorgt de muzikale omlijsting. Na de twee minuten stilte zijn er kransleggingen op het kerkhof.

Horssen

In Horssen begint de herdenking om 18.00 uur bij het Dorpshuis. Er volgt een stille tocht naar de Protestantse kerk. In de kerk start om 18.45 de herdenkingsplechtigheid met voordrachten en muziek. Valarie en Imke, leerlingen van de basisschool, lezen gedichten voor. Wethouder Willy Brink houdt een toespraak. Even voor half acht gaan de aanwezigen via het Protestants kerkhof naar het Luske monument voor het vervolg van de herdenking. Aansluitend is er een bijeenkomst in Dorpshuis ‘De Horst’.

Deest

Deze herdenking vindt plaats bij het oorlogsmonument en begint om 19.45 uur. Namens het gemeentebestuur spreekt gemeentesecretaris Boy Janssen. Om 20.00 uur houden we twee minuten stilte, gevolgd door de kranslegging. Scouting de Woutergroep verleent de medewerking aan de herdenking. Na afloop is er een samenzijn in Dorpshuis ’t Trefpunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen