Gemeente Druten heeft een nieuwe burgemeester

Foto: John van Gelder

Mevrouw Sigrid Sengers is sinds donderdag 30 maart officieel burgemeester van Druten. Tijdens een buitengewone raadsvergadering werd zij door de commissaris van de Koning beëdigd en geïnstalleerd. In een volle raadszaal kreeg de nieuwe burgemeester de voorzittershamer en de ambtsketen overgedragen.

Commissaris van de Koning, John Berends, nam de belofte af. Hierbij waren de lokale politiek, familie, vrienden en andere genodigden aanwezig. Ook de inwoners van Druten waren uitgenodigd om bij deze feestelijke bijeenkomst aanwezig te zijn.

Kleurrijk

Gerard Worm, plaatsvervangend voorzitter van de raad en voorzitter van de vertrouwenscommissie, sprak burgemeester Sigrid Sengers toe: “In Druten kijken we uit naar jouw invulling in de komende jaren als een kleurrijke burgemeester met een eigen stijl, creativiteit en grote betrokkenheid.”

Daarna volgde een hartelijk welkom aan de nieuwe burgemeester door locoburgemeester Willy Brink namens het college. Burgemeester Bruls sprak tot burgemeester Sengers namens de Burgemeesterskring Rijk van Nijmegen.

Groeien en bloeien

Na het overdragen van de ambtsketen was het woord aan burgemeester Sengers. In haar installatiespeech gaf ze aan dat voor haar de cirkel rond is. Na lange tijd buiten de gemeente gewoond en gewerkt te hebben, keert ze terug naar Druten als burgemeester. “De schaal van Druten, de nabijheid en de menselijke maat is wat Druten zo aantrekkelijk maakt. Zo wil ik ook als burgemeester zijn: zichtbaar, aanspreekbaar en betrokken. Ik kijk ernaar uit om samen met inwoners, de gemeenteraad, het college en de ambtelijke organisatie te werken aan een mooie toekomst voor ons allemaal. Waarin we als mensen kunnen groeien en bloeien. En ik geloof dat we als gemeente kunnen groeien en bloeien door over onze grenzen heen te kijken. Door grenzen te verleggen en door een impact te maken die verder reikt dan onze eigen gemeente.”

Als voorzitter van de raad sloot burgemeester Sigrid Sengers voor de eerste keer de raadsvergadering. Daarna was er in de hal van het gemeentehuis een receptie. Hier kon iedereen de nieuwe burgemeester feliciteren met haar beëdiging.

De volledige speech staat op www.druten.nl.

Ontmoeten en leren kennen

De komende periode staat in het teken van ontmoeten. Burgemeester Sigrid Sengers gaat de vijf kernen bezoeken. Ze wil graag kennismaken met inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen. “Ik wil u graag ontmoeten, zodat we elkaar leren kennen. Laat u mij weten wie ik zeker moet leren kennen, welke plekken ik moet bezoeken, bij welke organisaties en verenigingen ik langs moet gaan en wat ik zeker niet moet vergeten!” Tips voor de burgemeester kunnen doorgegeven worden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen