Koninklijke onderscheiding voor de heer Nas

Foto: gemeente Druten

Gisteren, dinsdag 20 december, ontving de heer Hans Nas uit Druten een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld van gemeente Druten. De heer Nas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Nas ontving deze onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange inzet als vrijwilliger voor de EHBO-vereniging in Puiflijk, waar hij sinds 1979 actief is. Hij verzorgde er onder meer de ledenadministratie en bedrijfscursussen. Nu het ledenaantal vermindert, heeft hij actief de samenwerking met andere EHBO-verenigingen in de regio opgezocht. Hij is nog steeds contactpersoon voor de EHBO-vereniging voor herhalingslessen en AED-cursussen voor beginners. Mede dankzij zijn inzet hangen er AED’s in Puiflijk en Druten-Zuid.

Historie levendig houden

Daarnaast is hij sinds 1993 bestuurslid van het 4-mei comité in Puiflijk. Hij heeft contact met de buitenlandse gasten, organiseert de viering mee en verzorgt het herdenkingsboekje. Hij heeft ook een jubileumboek meegeschreven en ervoor gezorgd dat de herdenkingsmonumenten in ere worden gesteld.

Ook staat de heer Nas al 25 jaar voor Stoomgemaal De Tuut en de Kerk in Puiflijk klaar om te helpen op het gebied van installatie en onderhoud van machines.

Met zijn doortastendheid, energie en enthousiasme heeft de heer Nas veel weten te bereiken.

Voor deze brede, langdurige en ruimhartige inzet is de heer Nas benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen