Opvang Oekraïense vluchtelingen in Druten verlengd tot eind 2023

Foto: Druten

Gemeente Druten heeft opnieuw het huurcontract voor het cruiseschip in de Waalhaven verlengd. Het schip biedt sinds mei dit jaar tijdelijk woonruimte aan 136 Oekraïense vluchtelingen. Het huurcontract is nu verlengd tot 31 december 2023.

In de Waalhaven aan de Veerdam in Druten ligt sinds mei 2022 een cruiseschip waar zo’n 136 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk worden opgevangen. In eerste instantie had de gemeente het schip gehuurd voor zes maanden. Vanwege de aanhoudende oorlog in Oekraïne is het huurcontract afgelopen september verlengd tot eind februari 2023. Opnieuw heeft de gemeente nu besloten om het huurcontract te verlengen tot eind 2023.

‘Een beetje zekerheid in onzekere tijden’

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld licht toe: “Voor de Oekraïense mensen blijven het helaas hele onzekere en zorgelijke tijden. Hun zorgen kunnen we moeilijk wegnemen. Wat we wel kunnen, is hen de zekerheid bieden dat ze in ieder geval heel 2023 in Druten op het schip kunnen blijven wonen.”

De burgemeester bevestigt nogmaals dat het heel goed gaat op het schip. “Een cruiseschip klinkt natuurlijk mooi. En dat is het ook…voor twee weken vakantie, varend langs mooie plekken, waar je ook nog eens zelf voor gekozen hebt. Hoe anders is dat voor deze mensen. De meesten wonen al ruim een half jaar op het schip, hier in het haventje van Druten. Ik heb heel veel bewondering voor de veerkracht die zij hebben om er het beste van te maken. Ze proberen het dagelijks leven zoveel mogelijk op te pakken, zoals werken, naar school gaan, sporten en ontspannen. Het minste wat wij ze kunnen bieden is een veilige plek en ondersteuning om hun leven hier zo goed mogelijk te leven.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen