Stakingen in het zorg- en leerlingenvervoer

Foto: CC0

De vakbonden hebben stakingen bekendgemaakt op woensdag 30 november. Chauffeurs bij verschillende vervoerders gaan staken. Ook de chauffeurs van Avan. Het is onduidelijk hoeveel chauffeurs gaan staken.

Routevervoer

Maakt u of uw kind gebruik van het routevervoer (leerlingenvervoer, vervoer naar WMO-dagbesteding of naar Jeugdwetinstellingen) en staakt uw chauffeur? Dan is er op woensdag 30 november geen vervoer. De vervoerder of de chauffeur geeft dit aan u door. Dat kan ook op het laatste moment zijn of alleen via het portaal. Houd daarom op de ochtend van de staking het portaal goed in de gaten om te kijken of de chauffeur onderweg is. Personeel dat staakt, hoeft dit niet te melden bij hun werkgever. Heeft u zelf al een vervoeroplossing voor de dag van staking? Meld het vervoer dan zo snel mogelijk af bij de vervoerder.

Vraagafhankelijk vervoer

Heeft u een WMO-pas en bent u van plan om een rit te boeken? Misschien kan uw rit niet doorgaan op woensdag 30 november. De vervoerder geeft dit dan zo snel mogelijk aan u door. Heeft u zelf al een vervoeroplossing voor de dag van staking? Meld uw rit dan af via het callcenter.

Meer informatie leest u op de website van Avan(Deze link gaat naar een externe website).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen