Gemeente Druten zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, gemeente Druten
Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld, gemeente Druten
Foto: gemeente Druten

Druten zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom wordt vanaf 25 november het logo van de campagne op het gemeentehuis van Druten geprojecteerd. En hijst burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld de campagnevlag voor het gemeentehuis in het bijzijn van mevrouw Renske Rombouts-Bun van de Soroptimistenclub Batenburg Maas & Waal. De campagne duurt tot 10 december.

Burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld omarmt de campagne en betuigt zich medestander. Het college nodigt iedereen uit om onderdeel van de oplossing te worden. Door ondertekening van de #medestanderpledge op www.orangetheworld.nl geef je aan dat ook jij je wilt inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden.

Thema 2022: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland Preventie. De nadruk bij de aanpak van geweld ligt vaak op signalering, melding en hulpverlening. Deze zaken zijn van groot belang. We moeten ook meer gaan investeren in het voorkomen van geweld. Daar kan iedereen aan bijdragen. Belangrijk is vooral om niet alleen vrouwen en meisjes, maar nadrukkelijk ook mannen en jongens te betrekken. Juist zij kunnen het verschil maken, bijvoorbeeld door elkaar aan te spreken over grensoverschrijdend gedrag.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de 16-daagse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen