Bericht voor ondernemers van wethouder Willy Brink – 29 april

Foto: gemeente Druten

Het zijn zware en onzekere tijden voor jullie als ondernemer. En dat zal het in ieder geval tot 21 mei voor velen van jullie nog blijven. Daar komt ook nog bij dat tot 1 september alle evenementen niet doorgaan. Zeker voor de horeca is dat een grote domper. Maar ook veel andere ondernemers lijden enorm onder deze crisis.

Natuurlijk is het belangrijkste dat we allemaal gezond blijven. Maar ik wil jullie via deze weg laten weten dat ik me er van bewust ben hoe moeilijk jullie het hebben. Als gemeente doen we er alles aan om te helpen waar dat mogelijk is. Zo zijn veel collega’s op dit moment druk om alle TOZO aanvragen af te handelen. Heeft u een aanvraag gedaan en nog niks gehoord? Maakt u zich dan geen zorgen. We hebben honderden aanvragen binnen gekregen. Dus het is een hele klus om deze allemaal te verwerken. Omdat er landelijk nog een aantal zaken geregeld moesten worden, konden we pas vanaf 17 april met de aanvragen aan de slag. De aanvragen voor een voorschot worden als eerste afgehandeld.

Ruim een week geleden heb ik een kennismakingsrondje gemaakt door het centrum van Druten en met een aantal ondernemers gesproken. Ik heb hele fijne en openhartige gesprekken gehad. Het is goed om te zien hoe iedereen zijn schouders eronder zet om er toch wat van te maken. De video die de ondernemers in het centrum gezamenlijk hebben gemaakt is daar ook een mooi voorbeeld van.

Als wethouder vind ik het in deze tijd belangrijk dat we zoveel mogelijk lokaal kopen. Ik roep dan ook iedereen op om zijn aankopen zoveel mogelijk bij de winkels en ondernemers in de buurt te doen en niet online. Zij hebben deze steun hard nodig om te overleven. We hebben allemaal belang bij een goed en uitgebreid winkel- en bedrijvenaanbod in onze gemeente. Dus wees loyaal, koop lokaal. #kooplokaal

Hebben jullie als ondernemers vragen of ideeën, laat het ons dan weten. Stuur een mail naar [email protected].

Nogmaals heel veel sterkte toegewenst.

Willy Brink,

wethouder economische zaken

Reacties