Druten onderzoekt fusie met Wijchen

Foto: Havang (wikimedia)

Het college van Druten heeft initiatief genomen om te onderzoeken naar de haalbaarheid van een fusie van het ambtelijk apparaat met die van de gemeente Wijchen. Voor Wijchen is dit bespreekbaar, mits het initiatief bij Druten ligt. Dit blijkt uit een informatienota van april 2015.

Uit een notitie van het college van B&W van de gemeente aan de raad blijkt, dat de gemeente Druten initiatief heeft genomen om te onderzoeken naar de haalbaarheid van een samenwerking of fusie van het ambtelijk apparaat tussen de gemeenten Druten en Wijchen. In het collegeprogramma ‘Grensverleggend 2014-2018‘ geeft het college aan te streven naar een robuuste gemeente tussen de rivieren. West Maas en Waal en Beuningen hebben om uiteenlopende redenen aangegeven, vooralsnog geen interesse te hebben in een fusie.

West Maas en Waal heeft eerdere pogingen gedaan om te onderzoeken in een samenwerking met de gemeenten Neder-Betuwe en Buren. Bij beide gemeenten werd geen bevredigend resultaat geboekt. De gemeente Beuningen voelt zich meer gebonden met Nijmegen en geeft om die reden aan geen interesse te hebben in een samenwerking met Druten.

Wijchen is geïnteresseerd, mits initiatief bij Druten ligt

De gemeente Wijchen geeft aan geïnteresseerd te zijn, mits het initiatief bij de gemeente Druten ligt. De gemeente Druten heeft het initiatief genomen en gaat hier op 21 mei over vergaderen. Voor Wijchen geldt wel, dat zij niets voelen in een herindeling, waar Druten dit mogelijk wel wenselijk acht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen