23e Boldershof truckerskonvooi trekt door Druten

Foto: Jos Roelofs/Truckerskonvooi

Op 14 juni 2015 trekt voor de 23e keer een truckerskonvooi door Het Land van Maas en Waal. Truckerskonvooi Boldershof trekt dan weer door de streek met bewoners met een beperking als passagier. Het begin- eindpunt ligt op het industrieterrein Schoenaker in Beuningen.

Van oorsprong werd er gestart vanaf het terein bij ’s Heeren Loo in Druten. Vandaar ook de naam Truckerskonvooi Boldershof. Naar mate de jaren verstreken, werd het evenement grootser. De stoet werd steeds langer, het Boldershof werd kleiner. Sinds enkele jaren wordt er gestart vanaf Industrieterrein Schoenaker te Beuningen.

Hier kan ook uw advertentie staanDe stoet zal dit jaar ook weer bestaan uit een kleine 150 trucks. “Groter willen we ook niet worden. Ik rijd voorop en rijd niet harder dan 20 kilometer per uur. Maar achteraan rijden ze soms toch wel 60 tot 80 kilometer per uur,” aldus Jos Roelofs, één van de coördinatoren.

Het is ook een heel gedoe en geregel. De truckers hebben ook nog allemaal een baan en het is moeilijk om iedereen aanwezig te krijgen bij een vergadering. Gelukkig weet iedereen wat er van hem wordt verwacht.

Mensen met een beperking

Mensen met een beperking zijn zoals altijd te gast. Zij rijden mee als passagier. Het gaat om kinderen en volwassenen met een beperking uit een instelling zoals ’s Heeren Loo, maar ook mensen die nog thuis wonen hadden zich er voor kunnen opgeven. Velen kijken er echt naar uit en daar doen de truckers het allemaal voor.

De rit gaat door verschillende dorpen van de gemeenten Beuningen, Druten, Wijchen en West Maas en Waal. De rit duurt ongeveer vier uur. De lengte van de toch bedraagt ongeveer 60 kilometer. De complete route is hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen