Afferden wil sloop van de kerk voorkomen door er een gemeentelijk monument van te maken

Foto: Redactie Druten

Afferden wil de sloop van de Sint Victorkerk voorkomen door de kerk op een lijst van gemeentelijke monumenten plaatsen. De kerk is nu nog een Rijksmonument, maar gaat die status verliezen. De status van gemeentelijk monument moet de sloop voorkomen.

Hier kan ook uw advertentie staan2De beeldbepalende Sint Victorkerk in Afferden, die voluit H.H. Victor en Gezellen kerk heet, verliest de status van Rijksmonument. Deze status verwierf het vanwege de aanwezigheid van een houten beeld van een piƫta met Maria. Dit Maria-met-Jezusbeeld staat echter niet meer in Afferden, maar bevindt zich in een museum te Nijmegen.

Hierdoor verliest de kerk de status van Rijksmonument en kan derhalve dan ook gesloopt worden. De Afferdense gemeenschap wil de imposante kerk bestempelen als een gemeentelijk monument om sloop te voorkomen.

Reacties

Inwoners van de gemeente Druten vinden het een goed plan, mits dit de bewoners geen extra geld gaat kosten. Als de gemeente het bouwwerk wil behouden, dan moeten de bewoners er niet voor opdraaien.

Reacties

0