DIO’30 komt niet verder dan 1-1 tegen Eldenia

DIO’30 is in de uitwedstrijd tegen Eldenia dit seizoen voor de tweede keer in 7 wedstrijden tegen puntverlies aangelopen. Er werd met 1-1 gelijk gespeeld dus het is nog wel ongeslagen.

Vanaf het begin was duidelijk dat Eldenia er fel op zat en een stugge ploeg was die DIO’30 het voetballen zoveel mogelijk onmogelijk wilde maken. Het vertoonde spel was niet verkeerd maar de ballen naar de spitsen kwamen vaak niet aan. Uit een van de weinige kansen schoot Roy de Ruiter naast uit een voorzet van Lars van Mill. Even later schoot Davy van Verseveld in kansrijke positie ruim naast. Aan de andere kant waren er een aantal gevaarlijke momenten voor de thuisploeg. Toch was het DIO’30 dat onverwachts op voorsprong kwam. Na een overtreding op Roy de Ruiter mocht Michel Falize een vrije trap nemen. Deze werd vervolgens vallend ingekopt door Davy van Verseveld.

In de tweede helft hetzelfde beeld als voor de rust. DIO’30 probeerde van achter uit op te bouwen maar er kwamen weinig kansen. Nadat eerst een schot van Falko Wouters naast ging viel een paar minuten later toch de gelijkmaker. Nadat Michel Falize op het middenveld opzichtig in de fout ging kreeg Louan Aarts vrije doortocht en hij maakte oog in oog met Nick Degen geen fout, 1-1. DIO’30 leek meteen wat terug te doen en een schot van Yannis Ngola belandde zelfs in het doel maar er was al gefloten, zo bleef het bij 1-1.

Het bleek later dat mede koplopers Beuningse Boys en RKSV Driel ook niet verder waren gekomen dan een gelijkspel en is de schade dus beperkt gebleven. Komende zondag staan er geen competitie wedstrijden op het programma. De bekerwedstrijd die voor het weekend stond gepland wordt aanstaande dinsdag gespeeld. De tegenstander is Avendo’57 uit Ederveen, een zaterdag derde klasser. De wedstrijd begint om 20.00 uur op sportpark de Gelenberg. Op zondag 19 november staat dan vervolgens de competitiewedstrijd op eigen veld tegen Groesbeekse Boys op het programma.