Supersnel internet voor de gehele gemeente Druten

Foto: CC0

Nu in het buitengebied van Druten glasvezel wordt aangelegd, gaat Glasvezel buitenaf campagne voeren in Afferden, Deest en Puiflijk. Als vóór 4 mei per dorp minimaal 35% van de inwoners kiest voor een glasvezelabonnement, dan worden ook deze kernen voorzien van het meest snelle en betrouwbare netwerk. Ook de inwoners van de kern Druten ontvangen binnenkort een aanbod.

Aanleg glasvezel in buitengebied in volle gang

Eerder vond al een succesvolle glasvezelcampagne plaats in Gelderland Zuid, waar het buitengebied van de gemeente Druten onderdeel van was. Op dit moment is de aanleg van het glasvezelnetwerk hier in volle gang en heeft eind 2020 iedereen die zich tijdens de vraagbundeling heeft aangemeld een werkende glasvezelaansluiting in huis.

Veel vraag naar glasvezel in de kernen

Tijdens de campagne in het buitengebied, bleek dat er ook in de kernen van Druten veel vraag was naar glasvezel. Daarom krijgen de inwoners van Afferden, Deest en Puiflijk nu de mogelijkheid om zich aan te melden voor glasvezel. In ieder dorp moet vóór 4 mei minimaal 35% van de inwoners zich aanmelden. Dan wordt eind dit jaar nog gestart met de aanleg in de dorpen waar de drempel van 35% is behaald. De campagne in de kern Druten start binnenkort.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting ontvangen één dezer dagen een brief met meer informatie. Zij worden hierin uitgenodigd voor de Glasvezel infomarkten die vanaf 2 maart plaatsvinden op drie locaties in de buurt. Alle informatie is te vinden op de website: glasvezelbuitenaf.nl.

Over dit project en Glasvezel buitenaf

Glasvezel buitenaf is een initiatief van DELTA Fiber Nederland. DELTA Fiber Nederland is een snel groeiend Nederlands telecombedrijf. Zij is eigenaar van telecomnetwerken verspreid over 11 provincies in Nederland. Daarnaast legt zij voortdurend nieuwe netwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Al meer dan 650.000 woningen en bedrijven zijn aangesloten en hebben de beschikking over snel internet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen