Pilot gratis reanimatie cursus in Druten

Foto: Youtube Screenshot

In Druten is er vanaf dit jaar de mogelijkheid om een gratis reanimatie cursus te volgen. Volgens wethouder Sjef van Elk volgt de pilot op een ander project, waarbij jongeren in ruil voor een gratis eerste rijles een EHBO-cursus volgden.

Het gaat vooralsnog dus om een pilot dat start in de tweede helft van dit jaar. Eind dit jaar wordt het geƫvalueerd. Mocht het succes hebben, dan is het de bedoeling dat het volgend jaar definitief wordt ingevoerd. De cursussen worden gegeven door de vier EHBO-verenigingen in Druten. Er kunnen per avond 7 tot 8 mensen een cursus volgen. De organisatie hiervan is mede afhankelijk van de evaluatie van de pilot.

Vorig jaar hebben uiteindelijk 70 jongeren meegedaan aan de EHBO-cursus. In Nederland zijn er maar weinig mensen met parate EHBO-kennis. Ongeveer 3% beschikt over deze kennis, terwijl dit in Duitsland maar liefs 75% is. Het belang van veel mensen die kunnen reanimeren is groot. Als er namelijk binnen zes minuten wordt gereanimeerd, verdubbeld de overlevingskans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen