Controle hondenbelasting

Foto:

Als u één of meer honden heeft, moet u in onze gemeente jaarlijks hondenbelasting betalen. Bij de aanschaf van een hond moet u hiervan binnen 14 dagen aangifte doen bij Munitax. Dit wordt vaak vergeten. Daarom controleert Munitax voor onze gemeente vanaf 3 juni tot halverwege juli op de aangifteplicht van de hondenbelasting.

Het kan dus zijn dat een controleur van Munitax in de komende periode bij u aanbelt. De controleurs legitimeren zich met een legitimatiebewijs dat door Munitax is afgegeven. Bent u niet thuis en vermoedt de controleur dat u een hond heeft waarvoor nog geen aangifte is gedaan, dan laat hij een brief achter. In deze brief staat hoe u op de website van Munitax aangifte doet van uw hond. Ook als de hond die is aangetroffen niet van u is, moet u hier melding van maken bij Munitax.

Heeft u uw hond(en) nog niet aangeven? Dan kunt u dat alsnog doen op de website Munitax.nl/hondenbelasting(Deze link gaat naar een externe website). Hiervoor heeft u uw DigiD nodig. Ook uw hond(en) afmelden kan op deze website.

U kunt ook telefonisch een aangifteformulier opvragen door te bellen naar telefoonnummer 024 678 09 62.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen