Concept toekomstvisie Druten2040 aangeboden aan gemeenteraad

Foto: Gemeente Druten

De toekomstvisie voor de gemeente Druten, Druten2040, is bijna klaar. Burgemeester Sengers heeft namens het college, de conceptvisie aangeboden aan de gemeenteraad. Op donderdag 25 april neemt de raad het definitieve besluit over de toekomstvisie.

Dit is de laatste stap in het proces Dromen, Denken, Doen dat de gemeente Druten voorjaar 2023 startte. Met als doel samen met inwoners, ondernemers, partners en maatschappelijke organisaties een visie op de toekomst van de gemeente op te stellen. Een denktank, bestaande uit een enkele leden van de gemeenteraad, is nauw betrokken geweest bij het hele proces.

Deze toekomstvisie is de basis voor nieuw beleid en plannen in gemeente Druten. De toekomstvisie geeft hierbij richting en helpt de aankomende jaren bij het maken van keuzes.

Wensen, ideeën, behoeftes én keuzes

Burgemeester Sigrid Sengers: “In de visie staat hoe we willen dat de gemeente Druten er in 2040 uitziet. Over hoe we dan wonen, werken en leven in Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk. Over hoe en waar we ontspannen en elkaar ontmoeten. Over hoe het groen in en rond de dorpen eruit ziet. En hoe we verbonden zijn met de andere gemeenten in de regio. Een mooi en inspirerend proces, waar veel inwoners een bijdrage aan hebben geleverd. We hebben veel wensen, ideeën en behoeften opgehaald tijdens de Dorpentoer, Dromenkaarten en enquêtes. En met elkaar keuzes gemaakt. Dit alles hebben we verwerkt in deze toekomstvisie. We zijn er trots op deze visie op de toekomst aan te kunnen bieden aan de raad. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad de laatste stem.”

Het vervolg

De gemeenteraad bespreekt de toekomstvisie tijdens het Ronde Tafelgesprek op 11 april. Tijdens de raadsvergadering van 25 april neemt ze een besluit.

De toekomstvisie Druten2040 wordt iedere vier jaar geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. Ieder jaar geeft de gemeente een update over de stand van zaken. De denktank van de raad blijft betrokken en in contact met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen