Belang van reanimatiecursussen en AED-gebruik: gratis aanbod van de gemeente Druten

Foto: Hartstichting

Bij een hartstilstand zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. Daarom hecht de gemeente Druten er belang aan dat zoveel mogelijk inwoners van de gemeente kunnen reanimeren en weten hoe ze een AED moeten gebruiken. Om deze reden kunnen inwoners gratis deelnemen aan een reanimatiecursus, waarvan de kosten volledig worden vergoed door de gemeente Druten.

Een reanimatiecursus omvat instructies over het reanimeren van een persoon en het gebruik van een AED. De cursus duurt ongeveer 3 uur en na afronding ontvangen de deelnemers een certificaat, dat één jaar geldig is. Indien het certificaat bijna verloopt, krijgen de cursisten een uitnodiging voor een (gratis) herhalingscursus.

Na het voltooien van de cursus kunnen deelnemers zich aanmelden bij HartslagNu als burgerhulpverlener. Als burgerhulpverlener kunnen zij worden opgeroepen in geval van een noodsituatie in hun buurt, wat de overlevingskans van het slachtoffer vergroot. Hoewel aanmelding wordt gewaardeerd, is dit niet verplicht. De cursus is ook toegankelijk voor inwoners die niet oproepbaar willen zijn.

Aanmelden

Om zich aan te melden voor een reanimatiecursus, kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar één van de onderstaande mailadressen, waarin zij hun naam, adres, geboortedatum, mobiel telefoonnummer, e-mailadres en vaste telefoonnummer vermelden. Na aanmelding ontvangen zij een uitnodiging. Aanmelding is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

E-mailadressen voor aanmelding:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen