Column: Een nieuw jaar, een nieuw begin

Foto: John van Gelder

Ik hou van het begin van januari. Nog een heel jaar te gaan. Een onbeschreven jaar waarin nog van alles mogelijk is. Een moment van hoop, optimisme en frisse ideeën. En natuurlijk het vooruitzicht op beter weer.

Afgelopen jaar was voor mij meer dan thuiskomen. Het was thuisvoelen. Wat ik ook voelde was trots. Trots op onze gemeente. Want Druten heeft veel te bieden. Voor jong en oud, voor mensen die hun hele leven al hier wonen, en voor degenen die hier nieuw zijn – of terugkomen. Hartelijkheid, daar zijn we in onze gemeente grenzeloos goed in.

Natuurlijk spelen er in Druten ook minder fraaie zaken. Daar sluit ik mijn ogen niet voor. Ik wil u vragen dat ook niet te doen. Gewoon, omdat we het elkaar moeten gunnen om hier prettig te leven. Ik denk oprecht dat het belangrijk is om grenzen te stellen en dat ook uit te spreken. Dat de buurvrouw, de winkelbediende, de toevallige voorbijganger op straat zegt: ‘Dit is geen kattenkwaad meer, dit is overlast. Dit wil ik hier niet zien. Stop daarmee.’

We leven in een tijd waarin we elkaar dreigen kwijt te raken. Omdat we een andere mening of achtergrond hebben. Juist daarom is het belangrijk dat we opkomen voor elkaar en niet tegenover, maar naast elkaar blijven staan. In onze gemeente kunnen en willen we naar elkaar blijven omkijken. En samen oplossingen verzinnen voor lastige situaties.

Dat vraagt soms om uit onze comfortzone te treden. En hoewel dat spannend kan zijn, brengt het vaak iets nieuws. Iets inspirerends, iets opbouwends, iets dat de boel in gang zet.

Laten we daarom ook in 2024 samen bouwen aan een toekomst die de trots van onze gemeente weerspiegelt. Op naar een voorspoedig en gezond jaar!

Sigrid Sengers
Burgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen