Bericht van de burgemeester over corona – 24 juni 2020

Foto: Hans Barten

Beste inwoners van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk.

Het gaat weer goed in ons land, het aantal Corona-besmettingen is stevig afgenomen en de intensive-care afdelingen van de ziekenhuizen zijn weer terug bij de normale bezetting. De maatregelen van de afgelopen maanden waren heel ingrijpend voor iedereen. Hoe moeilijk het ook was en is, de meeste mensen hebben zich er aan gehouden en met resultaat!

Nu het weer goed gaat, ontstaat ook de discussie of de maatregelen wel nodig waren. Er is nu ook twijfel bij een aantal mensen of de anderhalve meter afstand tot anderen nog wel gehandhaafd moet worden. Het helpt niet dat deskundigen elkaar daarin tegenspreken. Ik ben een leek en weet niet wat wijsheid hierin is. Ik weet wel dat we met een nieuw virus te maken hebben, waar nog maar heel weinig over bekend is en waar steeds nieuwe informatie over komt. Ik weet ook dat het een heel gemeen virus is dat dodelijk kan zijn.  En daarom houd ik me toch aan de richtlijnen die nog steeds gelden, inclusief de anderhalve meter afstand. Maar wat is dat soms moeilijk! Onze drie kinderen zien we niet wekelijks en toen ze op vaderdag langskwamen was het heel lastig om afstand te bewaren. Zo ook toen één van onze kinderen onlangs vertelde dat ons eerste kleinkind op komst is. Dat is zulk groot nieuws, dan wil je toch gewoon knuffelen? En tegelijkertijd willen we juist in deze situatie geen risico nemen.

Dat is precies de reden waarom ik vind dat we die anderhalve meter moeten respecteren. Niet voor onszelf maar vooral ter bescherming van anderen. We zijn al zover gekomen met elkaar, maar er is nog geen vaccin of medicijn tegen het virus dat nog steeds onder ons is. We hebben veel vrijheid terug, laten we nog even doorbijten.

Corry van Rhee – Oud Ammerveld
burgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen