Zegereeks DIO2 teleurstellend ten einde

Met een gehavende selectie, vanwege blessuregevallen, probeerde DIO het beste ervan te maken. Echter werd er binnen vijf minuten een penalty gegeven aan Alverna, voor een handsbal van Joram Pijl. Een discutabele beslissing… “maar je kan hem geven”, zeggen ze dan vaak.

De penalty werd door het midden binnen geschoten en het scorebord gaf 0-1 aan. Vanaf dit moment liep DIO achter de feiten aan: Alverna was feller, DIO won te weinig duels en kwam niet in het spel dat zij zo graag spelen.

Met nog een paar discutabele beslissingen en een slim Alverna, wist het gefrustreerde DIO geen orde op zaken meer te stellen. Naast de mogelijkheid voor Jeffrey van Zwam in de eerste 2 minuten, was een klein kansje voor Joël Willemsen was het enige wapenfeit dat DIO op wist te brengen. 10 minuten voor het einde van de eerste helft brak Alverna door op links, werd het centrale duo over de breedte van het veld gepasseerd en schoot de spits de bal tegendraads en goed binnen: 0-2.

Na een felle toespraak van trainer Wilfred, traden de teams aan voor de tweede helft. DIO speelde gedurfder en probeerde meer druk te zetten en te creëren, maar het werkelijke vertrouwen om de wedstrijd nog om te keren leek niet aanwezig te zijn. DIO speelde veel naar voren, wat af en toe ten kostte van de organisatie ging. Alverna kwam er hierdoor regelmatig uit met een counter. Na een goede vrije trap vanaf rechts, die op het hoofd van de spits van Alverna viel, werd het 0-3 en was de wedstrijd gespeeld.

Dat gezegd hebbende, werkte DIO tot de laatste minuut nog hard. Zo ging het enigszins met enige waardigheid ten onder, maar is het verlangde niveau geen moment behaald vandaag. Volgende week zal DIO weer op eigen niveau moeten presteren, om aansluiting met de bovenste plaatsen te behouden!

Door: Kevin van Buuren