Wereldkampioenschappen Rugby zijn begonnen

Het Wereldkampioenschap Rugby is begonnen op vrijdag 18 september met de wedstrijd tussen gastland Engeland en Fiji. De Engelsen wonnen met 35 – 11. Nederland heeft zich niet gekwalificeerd en Nieuw-Zeeland is de titelverdediger. Het toernooi duurt tot zaterdag 31 oktober.

Engeland heeft in het Twickenham Stadion in Londen het openingsduel van het wereldkampioenschap rugby gespeeld tegen het Melanesisch land Fiji. Met een score van 35 – 11 heeft het gastland met duidelijk verschil gewonnen van Fiji.

In 2015 wordt de achtste editie van het toernooi georganiseerd. Engeland is het enige Europese land dat ooit wereldkampioen is geworden. Het land werd in 2003 wereldkampioen door AustraliĆ« met 20 – 17 te verslaan. AustraliĆ«, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika zijn allen tweemaal wereldkampioen geworden. Het toernooi duurt tot zaterdag 31 oktober.

Nieuw-Zeeland is de titelverdediger

Nieuw-Zeeland werd in 2011 in eigen land wereldkampioen door Frankrijk met 8 – 7 te verslaan. Ze gelden nu ook weer als een van de favorieten. Nieuw-Zeeland heeft de bijnaam van de ‘All Blacks’ en zijn vooral bekend vanwege hun haka. Maar ook andere landen uit OceaniĆ« als Fiji en Tonga hebben hun eigen haka.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen