DIO’30 weet SDOUC op 0-0 te houden

DRUTEN – DIO’30 heeft de thuiswedstrijd tegen de nummer 2 SDOUC met 0-0 gelijk weten te spelen. Bij DIO’30 ontbraken met Dani Bloemberg, Luc Verhoeven en Glenn Dibbets wat bepalende spelers waardoor het genoodzaakt was de wedstrijd met een verdedigende tactiek in te gaan om minimaal een punt aan deze wedstrijd over te houden. Dat werkte goed en met een beetje geluk had een overwinning er ook nog wel ingezeten want er kwamen ook wat kansen.

SDOUC had na de winterstop alle wedstrijden nog gewonnen en behaalde vorige week de tweede periode titel. Ook heeft het koploper MASV nog in het vizier. Doordat DIO’30 met een gesloten verdediging speelde kwamen er weinig kansen. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er wat schoten op doel vielen te noteren. Als eerste ging een schot van de bezoekers maar net over bij een poging van Jeffrey Megens. Een minuut later belandde een vrije trap van Giovanni Leidelmeyer in de handen van doelman Melvin Kersten. Het volgende gevaar kwam ook van DIO’30, maar na een rush van Jelle Hoes lukte het hem niet om de bal voor het doel te krijgen. Ook was er ook nog een actie van Bryan Croonen die helaas werd afgefloten wegens duwen van de DIO’30 aanvaller. Dat de bal daarna nog in het doel verdween deed er niet meer toe.

Direct na de rust kreeg Bryan Croonen weer een grote kans om te score, maar zijn schot van net buiten het strafschopgebied kon door doelman Melvin Kersten worden gepakt. Een paar minuten later kwam de bal na een corner en via Thijs Leenders weer voor de voeten van Bryan Croonen maar nu ging de bal naast het doel. Er kwamen ook kansen voor SDOUC uit een corner en schoten van Kees van de Pavert en Stan van de Pavert werden gepakt door Dennis Amati. Tussendoor ging aan de andere kant een schot van Giovanni Leidelmeyer over nadat hij de bal kreeg aangespeeld door Nick Schierboom. Even later was er weer een grote kans voor Stan van de Pavert maar na zijn misser kon Willem Vos de bal wegwerken. Een kwartier voor tijd was er een grote kans voor Giovanni Leidelmeyer. Gevolgd door 4 verdedigers kwam hij oog in oog te staan met de doelman maar die wist het schot te keren. In de slotfase was SDOUC nog een paar maal gevaarlijk. Een kopbal van Joris Beumer na een voorzet van Kees van de Pavert ging in het zijnet en een vrije trap van Jeffrey Megens die gevaarlijk voor het doel kwam kon worden weggewerkt. Ook de volgende hoge bal zorgde voor gevaar maar weer wist de verdediging van DIO’30 die onschadelijk te maken. In de blessuretijd was er nog een kansje voor Bryan Croonen maar ook die leverde niets op. Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in 0-0 en daar konden beide teams wel vrede mee hebben.

Koploper MASV verloor wel en zo werden de verschillen bovenin weer wat kleiner. Komende zondag speelt DIO’30 wederom een thuiswedstrijd. DVC’26 uit Didam komt dan op bezoek. Die wedstrijd begint om 14.00 uur. De uitwedstrijd werd door DIO’30 onnodig met 2-1 verloren. Het zaterdag team van DIO’30 verloor met 5-1 van OBW. Coen Barten wist voor rust de stand terug te brengen tot 2-1 maar na de rust wist de thuisploeg nog 3 maal te scoren. Aankomende zaterdag ontvangt DIO’30 zaterdag 1 Juliana’31 op sportpark de Gelenberg, aanvang 15.00 uur.