DIO’30 periode kampioen na winst op Groesbeekse Boys

Foto: Twan van der Zandt

DIO’30 heeft door de 6-1 winst op Groesbeekse Boys en het verlies van Beuningse Boys en RKSV Driel de eerste periode gewonnen. Door deze resultaten gaat DIO’30 nu alleen aan de leiding en is nog de enige ploeg in de derde klasse D die nog niet heeft verloren.

Wedstrijdverslag

DIO’30 begon echter wel met een valse start, want het waren de bezoekers die op voorsprong kwamen. Uit een makkelijk gegeven vrije trap belandde de bal op de lat en kon Sander Bisseling de bal bij de tweede paal via de kluts inschieten. Er was nog tijd genoeg voor DIO’30 om de schade te herstellen en halverwege de eerste helft viel de meer dan verdiende gelijkmaker. Jelle Hoes gaf de bal mee aan Arthur van den Eeckhout die koel bleef en wist te scoren. Na ruim een half uur was er de voorsprong en eigenlijk al duidelijk dat DIO’30 deze middag weinig meer kon gebeuren. Na een overtreding op Arthur van den Eeckhout schoot Michel Falize de vrije trap in de verre hoek. Tijdens de rust was duidelijk dat Beuningse Boys op een 1-0 achterstand stond bij Rood Wit en dat RKSV Driel ook met 2-1 voor stond. Om Driel voor te blijven moest DIO’30 nog scoren en dat gebeurde ook. Al snel was het Michel Falize die een afgeslagen bal van Roy de Ruiter ineens op de slof nam en zo op fraaie wijze de bal in hoek schoot. Ook de 4-1 was een mooie, Dani Bloemberg zette zelf de aanval op en kreeg de bal terug van Davy van Verseveld waarna hij hem met een boog in het doel schoot. Nadat eerst Arthur van den Eeckhout nog een kans kreeg om te scoren was het al snel weer raak. Dani Bloemberg ging goed door en gaf de bal mee aan Arthur van den Eeckhout. Zelf liep hij naar het doel om vervolgens de voorzet in te koppen, 5-1. De topscorer van DIO’30 was vervolgens zelf verantwoordelijk voor de 6-1 en scoorde met een mooi schot van buiten het strafschopgebied zijn tiende doelpunt van dit seizoen.

Periodetitel

Beuningse Boys liep tegen een flinke nederlaag op bij Rood Wit waar het uit eindelijk 5-0 werd. RKSV Driel had de voorsprong ook geheel uit handen gegeven en werd op eigen veld met 3-2 verslagen door Trekvogels. Hierdoor was de periodetitel een feit en bovendien gaat DIO’30 nu alleen aan de leiding en is de enige ploeg in de derde klasse D die nog niet heeft verloren. De wedstrijd van Havo werd afgelast en die zouden bij winst op 2 punten kunnen komen.

Programma volgende week

Volgende week mag DIO’30 aantonen wat het waard is. Het moet dan namelijk op bezoek bij Beuningse Boys. Die zullen zich graag willen revancheren voor de grote nederlaag en met een overwinning weer op gelijke hoogte willen komen met DIO’30. Het beloofd dus een interessante wedstrijd te worden en het is te hopen dat DIO’30 weer eens met een overwinning uit Beuningen kan vertrekken. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen