DIO’30 wint ruim van Avendo’57 in bekertoernooi

DIO’30 heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de volgende ronde van het KNVB-beker toernooi. Op het eigen kunstgrasveld werd derdeklasser Avendo’57 met maar liefst 7-1 verslagen.

DIO’30 probeerde meteen de aanval te zoeken en wist in de tiende minuut op voorsprong te komen. Paul Frenken wist zich met een goede actie vrij te spelen en zijn voorzet werd vervolgens binnen geschoten door Roy de Ruiter, 1-0. Het volgende gevaar kwam uit een voorzet van Roy de Ruiter, gevolgd door een schot op de lat van Luc Verhoeven. Binnen het half uur kwam DIO’30 op 2-0. Uit een corner van Michel Falize kopte Dani Bloemberg de bal in het doel. De bezoekers gaven zich echter nog niet gewonnen.

Een paar minuten later leek Floriano Raho de spanning weer terug te brengen, maar zijn kopbal ging net naast het doel. Een minuut later was het toch raak en was het Rik Kelderman die met een vrije trap voor de aansluitingstreffer zorgde.

In de tweede helft was het eigenlijk alleen DIO’30 nog maar dat gevaarlijk was. Avendo’57 was halverwege ook al noodgedwongen door de 3 wissels heen terwijl er bij DIO’30 nog 3 verse krachten beschikbaar waren. De score werd ook al snel uitgebouwd naar 4-1 door 2 doelpunten van Roy de Ruiter. De eerste kwam tot stand na een mooie actie en voorzet van Dani Bloemberg die door de spits van DIO’30 werd ingekopt en bij de 4-1 speelde hij zichzelf vrij en schoot de bal vervolgens in de verre hoek.

Bij de volgende kans van DIO’30 stond de paal een treffer in de weg na een kopbal van Jelle Hoes. Na ruim een uur voetballen werden Juul Janssen en Paul Frenken vervangen door Davy van Verseveld en Lars van Mill, en een paar minuten later maakte de pas 15-jarige Joep van der Sluijs zijn debuut in het eerste elftal. Hij kwam in het veld voor Roy de Ruiter. De 5-1 werd gescoord door Lars van Mill. De laatste 2 treffers vielen in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Nick Schierboom scoorde na een actie van Luc Verhoeven de 6-1 en met een hard schot bepaalde aanvoerder Michel Falize de eindstand op 7-1.

De competitie wordt volgend weekend hervat. DIO’30 gaat nu samen met Beuningse Boys en RKSV Driel aan kop maar de ploeg uit Beuningen heeft een beter doelsaldo. Dat van RKSV Driel is exact gelijk. Als DIO’30 wint en 1 keer vaker weet te scoren dan RKSV Driel en Beuningse Boys weet niet te winnen dan is de periodetitel een feit! De wedstrijd tegen Groesbeekse Boys op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.