Inloopavond definitief ontwerp Hogestraat

Foto: Redactie Druten

Het definitief ontwerp van de Hogestraat is klaar. Daarom organiseert de gemeente Druten op woensdag 15 november tussen 17.00 en 19.00 uur een inloopavond. Tijdens deze inloopavond kunnen belangstellenden kennis nemen van het definitief ontwerp.

De avond vindt plaats in Cultureel Centrum D´n Bogerd, Van Heemstraweg 53 in Druten. Belangstellenden zien tijdens de inloopavond hoe de Hogestraat er in de toekomst uit komt te zien. Er zijn tekeningen en sfeerimpressies te zien.

Hogestraat in 3D

Belangstellenden kunnen ook ervaren hoe het is om door de nieuwe Hogestraat te lopen. Leerlingen gamedesign van het TechLokaal (initiatief van Stichting Meerwaarde) hebben de Hogestraat verwerkt in een 3D-omgeving. Tijdens de inloopavond kunnen belangstellenden met een speciale 3D-bril wandelen door de nieuwe Hogestraat. De leerlingen en vrijwilligers van het TechLokaal zijn deze avond aanwezig en geven uitleg.

Vervolg

Na de inloopavond en vaststelling van het definitief ontwerp moet er bestek gemaakt worden. Vervolgens vindt de aanbesteding plaats en worden er materialen besteld. Begin april 2018 starten de wekzaamheden. De uitvoering gebeurt in overleg met de aannemer, de leden van de klankbordgroep en de ondernemers en aanwonenden van de Hogestraat.

Herinrichting Hogestraat

De gemeente wil de Hogestraat gebruiksvriendelijker maken voor bezoekers, rolstoelgebruikers en fietsers. Daarom organiseerde de gemeente begin 2016 een informatiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst werd geïnventariseerd wat goed is aan de Hogestraat en wat beter kan. Vervolgens werd er een klankbordgroep opgericht. Zij vertegenwoordigen een achterban, zoals rolstoelgebruikers, ondernemers, bewoners en meer. Samen met de klankbordgroep zijn de uitgangspunten vastgesteld en is een (voorlopig) ontwerp gemaakt. Dit ontwerp werd op 1 februari 2017 getoond aan geïnteresseerden. Er was een wens- en een sobere variant te zien. Er was een grote voorkeur voor de wensvariant. Dit is vervolgens voorlegd aan de gemeenteraad. Die besloot op 20 april 2017 om voor de wensvariant te gaan. Ze stelde hiervoor extra geld beschikbaar. Vervolgens
is aan de slag gegaan met het definitief ontwerp. Tips en opmerkingen zijn zoveel mogelijk verwerkt in het definitief ontwerp. In dit ontwerp is ook rekening gehouden met de wensen en behoeften van evenementenorganisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen