DIO’30 wint ook van SC Millingen

DIO’30 kende weinig problemen met het laag geklasseerde SC Millingen en won op eigen veld met 4-1. Het is daardoor nog steeds ongeslagen in de derde klasse D en gaat samen met Beuningse Boys en RKSV Driel aan kop omdat ook zij hun wedstrijd wisten te winnen.

DIO’30 was in het begin vooral via Roy de Ruiter gevaarlijk maar de openingstreffer werd gescoord door SC Millingen. Uit een onnodig weg gegeven corner schoot Joris Wìngels de bal ineens in het doel. De bezoekers konden niet lang van de voorsprong genieten want 2 minuten later was het alweer gelijk. Lars van Mill draaide zich knap vrij na een pass van Roy de Ruiter en schoot raak. Nadat SC Millingen eerst nog voor wat gevaar zorgde uit een vrije trap kwam DIO’30 nog voor rust op voorsprong. Nadat hij de bal mee kreeg van Lars van Mill schoot Arthur van den Eeckhout de bal uit een onmogelijk hoek in doel, 2-1.

In de tweede helft begon DIO’30 weer aanvallend. Het kreeg een paar kleine kansen. Opmerkelijk was dat DIO’30 5 corners na elkaar mocht nemen omdat de bal telkens weer door een verdediger of doelman over de achterlijn werd gewerkt. Niet veel later kwam DIO’30 toch op 3-1. Na een goede actie en voorzet van Roy de Ruiter kon Davy van Verseveld de bal ongehinderd in de verre hoek koppen. SC Millingen kon weinig terug doen. Het was eigenlijk alleen gevaarlijk uit spelhervattingen. DIO’30 was veel gevaarlijker. Eerst ging een kopbal van Roy de Ruiter nog over maar een paar minuten later werd de 4-1 gescoord. In 2 instanties wist Lars van Mill de bal mee te geven aan Yannis Ngola. In kansrijke positie zag hij dat Paul Frenken er beter voor stond en die was uiteindelijk de doelpuntenmaker.

Zo eindigde deze sportieve wedstrijd in de vijfde overwinning dit seizoen voor DIO’30. Volgende week gaat DIO’30 op bezoek bij Eldenia waarvan vooraf veel werd verwacht, maar ze wisten pas 2 maal te winnen. DIO’30 heeft het echter altijd lastig tegen Eldenia en moet de wedstrijd zeker niet onderschatten. Aanvang van de wedstrijd is 14.00 uur.