DIO’30 speelt gelijk tegen Blauw-Wit

In het begin probeerden beide ploegen de aanval te zoeken maar al snel wist DIO’30 te domineren en Blauw Wit terug te dringen op eigen helft. Er was al snel gevaar en binnen 10 minuten kwam DIO’30 ook op voorsprong. Uit een voorzet van Yannis Ngola tikte Roy de Ruiter bij de tweede paal de 0-1 binnen. DIO’30 raakte de controle steeds meer kwijt in de eerste helft en Blauw-Wit raakte twee keer de paal.

In de tweede helft begon DIO’30 niet veel beter dan het in de eerste helft eindigde. Het begon wel met een aanval maar onnodig balverlies was de inleiding voor de gelijkmaker. Invaller Roy Nijenhuis kon daardoor doorgaan op rechts en zijn voorzet werd voor het doel afgemaakt door Sam Jacobs, 1-1. Blauw Wit kwam hierna zelfs op 2-1. Sam Jacobs pikte net buiten het strafschopgebied de bal op en schoot raak.
DIO’30 wist zich geleidelijk aan te herpakken en kwam weer aan aanvallen toe. Halverwege de tweede helft wist DIO’30 de gelijkmaker te scoren. Arthur van den Eeckhout kopte een voorzet van Roy de Ruiter onhoudbaar in de verre hoek. In het vervolg waren er nog wat kansen voor DIO’30. Een schot van Lars van Mill had meer verdiend, maar belandde op de lat en ook Luc Verhoeven was nog 2 maal gevaarlijk.

Zo moest DIO’30 dus genoegen nemen met een gelijkspel waardoor het onnodig puntverlies heeft moeten incasseren. Het moet de koppositie ook weer delen met Beuningse Boys en RKSV Driel die beiden geen fouten maakten. Volgende week speelt DIO’30 wederom een uitwedstrijd. Het gaat dan op bezoek bij de huidige nummer laatst van de derde klasse D, ONA’53. De wedstrijd begint om 14.00 uur.