Lions Maas en Waal doneert €12.500 aan Hospice Bijna Thuis Huis

HOSPICE Bijna Thuis Huis Maas & Waal.
HOSPICE Bijna Thuis Huis Maas & Waal.
Foto: HOSPICE Bijna Thuis Huis Maas & Waal

Op vrijdag 13 oktober overhandigt René M. Pit, president van serviceclub Lions Maas en Waal een cheque ter waarde van 12.500 euro aan de voorzitter van de Stichting Vrienden Hospice Bijna Thuis Huis, mevr. Elise Lagarde.

Door leden van de Lions Club is dit fraaie bedrag opgehaald door verkoop van luxe uitgevoerde ansichtkaarten met een bijzondere opdruk tijdens de laatste Letste Mert en de Dickensdag. Tevens heeft het midden en kleinbedrijf in Maas en Waal haar bijdrage gedaan na een rondbelactie door Lions leden eerder dit jaar.

Bezoekers van genoemde evenementen en lokale Ondernemers ondersteunden door de aankoop van de kaarten het Hospice en zijn daarmee gezamenlijk verantwoordelijk voor dit genereuze eindbedrag.

Lions Maas en Waal hebben de eer dit bedrag namens alle contribuanten te kunnen doneren, waardoor het Hospice een interne verbouwing kan realiseren om de toegankelijkheid voor brancards te verbeteren.

Het Hospice heeft inmiddels zes kamers en ruim 70 vrijwilligers, die het mogelijk maken dat gasten hun laatste levensfase met hun familieleden, kennissen en vrienden kunnen doorbrengen op een plek die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

Lions Maas en Waal is een service-vereniging met leden uit het land van Maas en Waal. De vereniging is een onderdeel van de International Association of Lionsclubs.

De club geeft uitvoering aan haar doelstelling anderen te helpen vanuit de wereldwijde Lions “We Serve”-gedachte en organiseert daartoe activiteiten waarbij er gelden ingezameld worden ter ondersteuning van diverse goede doelen. Tevens worden er projecten in immateriële zin gesteund. Lions Maas en Waal is opgericht in 1980.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen