Feestelijke opening MFA De Doorkijk Druten

Foto: Gemeente Druten

Multifunctionele accommodatie (MFA) De Doorkijk is vernieuwd en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 13 mei vindt de officiële opening van De Doorkijk, het kloppend hart van Druten-Zuid, plaats.

Om 15.00 uur start de opening met een officieel moment. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Na de officiële opening kan iedereen de vernieuwde Doorkijk bekijken.

Vanaf 16.00 uur organiseren de gebruikers van De Doorkijk activiteiten voor jong en oud. De dansers van Just Dance verzorgen bijvoorbeeld optredens. Er staat een springkussen. Wie wil schilderen, kan aanschuiven bij de schilderclub. Wie een balletje wil stoten is welkom bij de biljartclub. Bij Aikido en Shaolin Kempo kunnen belangstellenden hun vechtkunsten beoefenen. In de nieuwe gymzaal van De Doorkijk kan de jeugd diverse sportactiviteiten beoefenen. Mainstream Connection verzorgt deze middag de muziek.

Kleurwedstrijd

Voor de kinderen van de wijk Druten-Zuid is een kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaat is verspreid via de post. Om mee te doen met de kleurwedstrijd dient de kleurplaat uiterlijk dinsdag 9 mei ingeleverd te worden bij De Doorkijk. Juryleden, waaronder Ben van Ooijen van de Tuinen van Appeltern, beoordelen de ingeleverde tekeningen. Om 16.00 uur is hiervan de prijsuitreiking.

De Doorkijk

In september 2015 werd de knoop doorgehakt en koos de gemeenteraad unaniem voor een grondige renovatie van wijkcentrum De Doorkijk en de bouw van een gymzaal. De gemeenteraad koos voor een plan met de maximaal mogelijke duurzaamheidsmaatregelen. In mei 2016 startte de werkzaamheden. Nu staat er een ontmoetingsplek voor jong en oud, voor wijkbewoners van Druten-Zuid.  Het MFA is voorzien van de nieuwste duurzaamheidssnufjes, zoals zonnepanelen, een groene gevel met hemelwaterbevloeiing, led-verlichting, dubbel glas en warmteterugwinning. De accommodatie bevat een gymzaal die door scheidingswanden betrokken kan worden bij de zalen van het wijkcentrum, een ontmoetingsruimte en ruimten voor activiteiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen