DIO’30 door overwinning op Vitesse’08 weer op de derde plaats

DIO’30 heeft de uitwedstrijd bij Vitesse’08 met 2-0 gewonnen en heeft daarmee 3 belangrijke punten binnengehaald in de strijd om de derde plaats. Na het verlies tegen Trekvogels had DIO’30 vorige week een weekje vrij maar heeft nu de goede reeks van na de winterstop dus weer kunnen hervatten.

Jelle Hoes was door een schorsing niet inzetbaar maar verder was iedereen inzetbaar. Na een aftastend begin waarin beide ploegen de aanval probeerde te zoeken ging we wel iets meer dreiging uit van de thuisploeg. Dit kwam mede doordat DIO’30 wat slordig was en onnodig balverlies leed. Bij de eerste goede aanval was het wel meteen raak.

Arthur van den Eeckhout speelde zich knap vrij en zijn inzet werd bij de tweede paal in het doel gegleden door Dani Bloemberg. Bij de volgende aanval ging een schot van Jan Willem Jeurissen maar net over het doel. Daarna zette Vitesse’08 wat aan en werd een paar keer gevaarlijk. Met een goede redding van Nick Degen net voor de lijn werd de gelijkmaker voorkomen en kort voor rust wist de doelman van DIO’30 een vrije trap van Bjorn Hendriks te pakken en bij een volgende aanval van Vitesse’08 de bal net voor de lat weg te werken en zo kon DIO’30 met een voorsprong aan de rust beginnen.

In de tweede helft ging DIO’30 aanvallend van start. Een schot van Arthur van den Eeckhout ging net naast het doel maar even later was het toch raak. Een voorzet van Davy van Verseveld vanaf de zijkant kwam hoog voor het doel en werd bij de tweede paal ingekopt door Dani Bloemberg. Zo stond DIO’30 op een comfortabele voorsprong en kwamen er kansen op meer. Een vrije trap van Michel Falize werd door Davy van Verseveld op de lat gekopt, Arthur van den Eeckhout schoot op aangeven van Dani Bloemberg net naast en bij de volgende aanval wist doelman Lex Wevers een schot van Arthur van den Eeckhout te keren. In het laatste half uur werd Vitesse’08 wat feller en DIO’30 kwam wat in de verdrukking maar het gaf niets meer weg.

Nick Degen wist knap te redden op een schot van afstand van Bjorn Hendriks en een schot uit de draai van Bas Janssen ging net over. In het laatste kwartier werd er bij DIO’30 nog 3 maal gewisseld. Als eerste kwam Bob Stevens in het veld voor Arthur van den Eeckhout. Ook was er weer een kans voor DIO’30. Dani Bloemberg kwam in kansrijke positie maar kon net niet tot schieten komen. Vitesse’08 ging nog wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer. Gijs Diebels kopte over en ook een schot van Tymo Zeelen ging over.

Vijf minuten voor tijd kwam Franco Kleinschiphorst in het veld voor Dani Bloemberg en een paar minuten later kwam Lars van Mill Jan Willem Jeurissen aflossen. Kansen waren er nog voor Bob Stevens en Michel Falize en aan de andere kant voor Bjorn Hendriks. DIO’30 kwam ondanks dat het de wedstrijd al lang had kunnen beslissen niet meer in de problemen en boekte zodoende een verdiende overwinning tegen het goed voetballende Vitesse’08. Door deze overwinning en puntverlies van de andere ploegen die bij DIO’30 in de buurt staan weer opgeklommen naar een gedeelde derde plaats en in de tweede periode gaat DIO’30 aan de leiding.

Volgende week staat er voor DIO’30 na 4 uitwedstrijden op rij eindelijk weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt SC Millingen op bezoek dat de punten hard nodig heeft om uit de gevarenzone te geraken. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren. Het beloofd dus een interessante wedstrijd te worden maar als DIO’30 aan het voetballen komt zoals tegen Vitesse’08 dan is het zeker mogelijk om de punten in Druten te houden. De wedstrijd op Sportpark de Gelenberg begint om 14.30 uur.