Sporen in sneeuw leiden tot verdachten, politie zoekt getuigen

Foto: politie

Druten – In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 februari omstreeks 04.00 u meldde een bewoner vanaf de Vlakkers te Druten dat een aantal personen alcoholische drank uit zijn tuin hadden gestolen. Kort na de melding kon in de omgeving, door de ter plaatse gekomen agenten, een 29 jarige man uit Druten worden aangehouden.

De melder gaf tevens aan dat de andere verdachten met een fiets via de brandgang richting Bieskamp gevlucht waren. Doordat het gesneeuwd had bleef er een spoor achter van de vluchtende daders. Dit spoor werd door de agenten gevolgd en eindigde in de achtertuin van een woning aan de Bieskamp te Druten. In de woning zagen de agenten twee personen zitten die aan het signalement voldeden dat melder had opgeven. Door de agenten werd de woning betreden en beide verdachten, een 16 jarige jongen uit Druten en een 27 jarige man uit Eindhoven werden aangehouden, de buit werd aangetroffen.

In deze woning en bijbehorende tuin troffen de agenten eveneens meerdere goederen aan die terug te herleiden waren naar eerdere inbraken en diefstallen die de bewuste nacht gepleegd waren in Druten-Zuid. Dit betrof onder andere gereedschap, fietsen en de gehele buit van een woningbraak die gepleegd was op de Steenakker 130 te Druten. Alle goederen werden inbeslaggenomen voor verder onderzoek.

De politie is op zoek naar personen die meer kunnen vertellen over;

  • De woninginbraak op de Steenakker waarvan inmiddels is vastgesteld dat de daders over de schutting zijn geklommen om vervolgens via de Koekoek te voet richting Vlakkers te vluchten.
  • Van de inbraak in het wijkcentrum De Doorkijk aan het Langstuk
  • Meerdere diefstallen uit tuinen aan de Vlakkers en Bieskamp waarbij onder andere fietsen en gereedschap werden weggenomen.

Alle inbraken en diefstallen werden gepleegd tussen zaterdagmiddag 11 februari en zondagochtend 12 februari.

De drie verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld en het onderzoek wordt voorgezet.

Mocht u informatie hebben dan wordt u verzocht om contact op te nemen met politieteam Tweestromenland 0900-8844  ovv BVH nummer 2017067540. Anoniem melden kan uiteraard ook via Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen