Vaccinaties in De Doorkijk gaan door

Foto: Pixabay

De geplande vaccinaties in wijkcentrum De Doorkijk in Druten gaan gewoon door. Dit laat een woordvoerder van de GGD Gelderland Zuid weten. Woensdag 25 maart worden 9-jarigen in de gemeente Druten het BMR-vaccin en het DTP-vaccin toegediend.

Op maandag 23 maart werd tijdens een uitzending van EenVandaag duidelijk, dat vaccinatienaalden van de fabrikant Terumo problemen ondervinden. Zo kan er bijvoorbeeld lijm lekken. Het is momenteel nog niet duidelijk, wat de gevolgen kunnen zijn door het gebruik van deze naalden. Om dat te voorkomen, laat de GGD Gelderland Zuid weten, dat ze per direct zijn gestopt met het gebruik van deze fabrikant en zijn overgestapt naar een andere fabrikant. Dit op advies van het RIVM.

DTP/BMR vaccin

Woensdag worden de 9-jarigen in de gemeente opgeroepen voor de DTP-BMR vaccinatie. Deze vaccinatie voorkomt de ziekten difterie, tetanus, polio, bof, mazelen en rodehond. Het vaccin wordt in Nederland aan 9-jarigen gegeven als onderdeel van het vaccinatieprogramma. Jaarlijks worden ongeveer 350.000 kinderen gevaccineerd tegen deze ziekten.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen