Rechtbank veroordeelt mannen, waaronder één uit Druten, voor voorbereidingshandelingen drugslab

Foto: CC0

De rechtbank veroordeelt twee mannen uit Eindhoven en één man uit Druten tot een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, voor het treffen van voorbereidingshandelingen voor de productie van (meth)amfetamine. Na een melding over een drugslab in een loods, startte de politie op 1 oktober 2023 een observatie. Ze zagen twee mannen in een auto in en uit de loods rijden en vonden later een drugslab in de loods met grote hoeveelheden grondstoffen. De mannen werden aangehouden, maar ontkenden betrokkenheid.

Hoewel de rechtbank niet kon bewijzen dat er (meth)amfetamine werd geproduceerd, werden de mannen vrijgesproken van produceren maar schuldig bevonden aan voorbereidingshandelingen. De mannen hadden enkele uren werkzaamheden in de loods verricht en stoffen uit het lab meegenomen. De huurder van de loods kon geen gegevens verschaffen over de onderverhuur. De rechtbank oordeelde dat de mannen voorwerpen en stoffen voor de productie van amfetamine voorhanden hadden en de huurder de ruimte ter beschikking stelde.

De rechtbank achtte de delicten ernstig en passend bij lange gevangenisstraffen, gezien de schadelijkheid van harddrugs voor de volksgezondheid en de georganiseerde criminaliteit eromheen. De mannen handelden uit eigen financieel gewin. De opgelegde straffen waren lager dan geëist door de officier van justitie, gezien de vergelijkbare ernst van de verwijten.

Als laatste moeten de mannen elk ruim 8.500 euro betalen aan de staat voor het opruimen van het drugslab.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen