Socioloog onderzoekt sociale impact van corso en carnaval

Foto: Jos Kruisbergen

In de regio is socioloog Stijn van Helmondt gestart met een grootschalig onderzoek naar de sociale impact van corso en carnaval. Dit onderzoek vindt plaats in het kader van zijn Master in Social and Cultural Science aan de Radboud Universiteit.

Volgens Van Helmondt is dit onderzoek naar de effecten van corso en carnaval op de maatschappij uniek in zijn omvang. Hij benadrukt het belang van dit onderzoek in het hedendaagse tijdperk van sociale polarisatie. “Het is van cruciaal belang om te begrijpen hoe deze traditionele evenementen bijdragen aan het versterken van de sociale cohesie en het gevoel van verbondenheid tussen mensen,” aldus Van Helmondt.

Op dit moment is het onderzoek naar de sociale impact van carnaval beschikbaar online. Het onderzoek naar de invloed van corso zal later dit jaar volgen. Mensen die willen bijdragen aan het onderzoek kunnen de vragenlijst invullen op www.onderzoek-carnaval-corso.nl. De resultaten van het onderzoek worden verwacht medio 2025.

Voor meer informatie over het onderzoek en hoe je kunt bijdragen, kun je terecht op www.onderzoek-carnaval-corso.nl. Dit onderzoek belooft belangrijke inzichten te bieden in de rol van traditionele festiviteiten in het behoud van sociale cohesie in onze samenleving.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen