Laad- en lostijden van de Aldi en Jumbo in Druten worden veranderd

Foto: Ramon Postulart

Als Dorpslijst Puiflijk-Druten-Zuid zijn we vanaf vorig jaar mei bezig om de onveilige verkeerssituatie bij basisschool IKC de Kubus aan te pakken. Deze situatie wordt veroorzaakt door vrachtwagens die achteruit inparkeren op het moment dat de kinderen naar school gaan of uit school komen. “Vanuit meerdere ouders hebben we complimenten ontvangen dat we dit hebben opgepakt. Echter gaf de wethouder aan dat de ondernemers niet bekend zijn met de klachten “, geeft Ramon Postulart aan.

In de raadsvergadering van 24 februari heeft de wethouder aangegeven dat hij namens het gemeentebestuur heeft gesproken met de Jumbo en Aldi. Beide ondernemers hebben bevestigd in het gesprek dat ze de laad- en lostijden op andere momenten gaan organiseren. Dorpslijst Puiflijk-Druten-Zuid is erg blij met de resultaten hiervan door onze inzet. We complimenteren de wethouder en ondernemers dat ze het zo voortvarend oppakken. Veiligheid voor schoolgaande jeugd is tenslotte belangrijk.

Als partij hebben we nog geprobeerd om de opties te achterhalen om via regelgeving beperkingen op te leggen. Het doel van de onze partij van dit voorstel is dat we bij het uitblijven van resultaat in de toekomst, we snel kunnen handelen. Dit haalde echter geen meerderheid in de gemeenteraad. “Dat is jammer, maar begrijpelijk. De bal ligt nu bij de ondernemers,” aldus Ramon Postulart.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen