Ingezonden bericht: Onveilige verkeerssituatie Ooievaarstraat Druten

Foto: Ramon Postulart

Op 11 mei 2021 hebben wij schriftelijke vragen gesteld over de onveilige verkeerssituatie in de Ooievaarstraat in Druten. Daar zijn vrachtwagens van de supermarktketens Jumbo en Aldi regelmatig tijdens de schooltijden aan het inparkeren om te laden en lossen.

Het antwoord van het college was dat hierover regelmatig contact is geweest met de beide winkels. Dorpslijst Puiflijk-Druten-Zuid heeft toen gevraagd of er een beperking opgelegd kan worden voor het laden en lossen tussen 08:00u en 08:30u en in de middag tussen 14:00u en 14:30u. Het antwoord van het college was dat dit een erg zwaar middel is en dat het actualiseren van de afspraken met de ondernemers meer nut heeft.

Op 21 oktober 2021 hebben we eindelijk het antwoord ontvangen dat de ondernemers richting de desbetreffende ambtenaar hebben aangegeven dat ze weinig invloed hebben op de laad- en lostijden en dat de omgeving er weinig last van heeft omdat de vrachtwagens in één keer op de juiste plek staan.

“Wij constateren en krijgen signalen dat de afspraken regelmatig niet nagekomen worden. En dat vrachtwagens echt niet in één keer op de juiste plek staan. Dit levert gevaarlijke situaties op voor de kinderen die daar met hun ouders lopen en fietsen en dat is onacceptabel! Wij willen niet dat daar iets gebeurt en dat we dan zeggen hadden we maar….”

Daarom gaan wij als partij tijdens de eerstvolgende raadsvergadering de verordening agenderen en het college te vragen om een verbod op te leggen op de eerdergenoemde tijden laad en lostijden.

Wij hopen dat onze collega raadsleden dit ook zullen inzien en dat ze ons voorstel steunen.

Aldus Ramon Postulart van Dorpslijst Puiflijk-Druten-Zuid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen