Opruimen langs de rivieren

Foto: IVN Maas en Waal

Het hoge water in de rivieren zakt en laat een hoop troep achter. Veel mensen willen meehelpen met opruimen en IVN Maas en Waal werd gevraagd of zij hiervoor iets organiseren.

Er komt nogal wat bij kijken om opruimacties op terreinen van verschillende grondeigenaren en de afvoer van het afval te organiseren. Ook is het nog te vroeg voor een volledig beeld van de situatie. Voorlopig is het wellicht zinvoller, als betrokken inwoners zelf met een grijper en vuilniszak op pad gaan en meenemen wat zij kunnen dragen. Maar doe dit pas als het weer veilig is om door de uiterwaarden te lopen. Modder en drijfzand kunnen verraderlijk zijn!

Bedenk dat je mogelijk wordt geconfronteerd met verdronken lichamen van mens of dier. Waarschuw dan resp. de politie (112) of Rijkswaterstaat (0800-8002)

Handig is, om tijdens je tocht op je mobiel de gratis app Helemaal groen te gebruiken. Daarmee laat je anderen zien waar al opgeruimd is.

IVN Maas en Waal zal 4 september samen de landelijke actie een Schone Rivieren Expeditie langs de Waal organiseren. Staatsbosbeheer wil in augustus het grote vuil verwijderen en de schade op de terreinen weer herstellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen