Hennepkwekerijen en growshop opgerold in Nijmegen, Druten en Wijchen

Nijmegen / Wijchen / Druten – De politie heeft dinsdagochtend twee hennepkwekerijen ontmanteld in Druten en Nijmegen. Daarnaast is er een growshop aangetroffen in een bedrijfspand in Wijchen.

In de woning in Nijmegen werden ruim 300 hennepplanten aangetroffen. Een 50-jarige vrouw is daar aangehouden. In Druten werden ruim 200 hennepplanten aangetroffen. De planten én materialen ten behoeve van de productie van hennep zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Groter onderzoek

De acties zijn onderdeel van een groter onderzoek naar ondermijning. Met dit onderzoek wil de politie het hele productieproces aanpakken: vanaf de growshop  tot en met de uiteindelijke afzet. Ook partners zijn actief betrokken bij deze ondermijningsaanpak. Denk aan belastingonderzoeken naar witwassen van crimineel geld of het bestuurlijk aanpakken van een ondernemer of huisbezitter.

Brandgevaar

De veiligheid voor omwonenden heeft hoge prioriteit. Recent zijn er in Nijmegen en Druten branden geweest in woningen waarin een hennepkwekerij zat. Voor een hennepkwekerij wordt stroom vaak illegaal afgetapt. Dat kan brandgevaar voor de directe omgeving opleveren.

Melden

Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij in de buurt?

Neem contact op met:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen