Bericht van de burgemeester over corona – 10 juni 2020

Foto: Hans Barten

Beste kinderen van Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk.

Het is een rare tijd, dat hebben jullie allemaal gemerkt. Over de hele wereld is er een virus, het coronavirus, dat mensen heel erg ziek maakt. Er zijn zelfs mensen aan dood gegaan. Mensen die ziek worden van dat virus, maken andere mensen die bij hen in de buurt komen ook ziek. Daarom vonden de ministers van Nederland dat mensen een tijdje zoveel mogelijk thuis moesten blijven. Alleen mensen die bij elkaar in een huis wonen, mogen dicht bij elkaar komen. Alle andere mensen moeten 1,5 meter bij elkaar vandaan blijven. Veel vaders en moeders gaan niet naar hun werk, maar werken thuis.

De eerste week was het vast wel leuk en een beetje spannend dat de school dicht was. Lekker vakantie en leuke dingen doen. Maar het duurde wel erg lang en het was voor jullie vaak niet meer fijn. Want er waren ook vervelende dingen. Je mocht bijvoorbeeld niet sporten en veel kinderen mochten niet bij hun opa en oma op bezoek. Ik ben heel erg blij dat bijna alle kinderen deze week weer naar school mogen. De meeste kinderen vinden het fijn dat ze naar school kunnen en dat ze hun vriendjes en vriendinnetjes weer kunnen zien.

Gelukkig wordt alles weer een beetje gewoon. Een beetje gewoon, nog niet helemaal. Want het coronavirus maakt nog steeds mensen ziek. Daarom mogen mensen nog steeds niet dicht bij elkaar komen.  Kinderen worden bijna nooit ziek van het coronavirus. Daarom mogen jullie weer naar school en mogen jullie weer spelen met elkaar en daar ben ik ben heel erg blij om! Ik hoop dat alles nu snel weer echt helemaal gewoon wordt en dat dat nare virus verdwijnt.

Corry van Rhee – Oud Ammerveld
burgemeester

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen