RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 in gemeente Druten stabiel’

Foto: CC0

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Druten is donderdag gelijk gebleven. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zondagmiddag.

Volgens de RIVM zijn er nu 126,9 op de 100.000 inwoners behandeld in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit vierentwintig patiënten. Dit aantal is al meerdere dagen stabiel.

Het officiële aantal overledenen door het coronavirus is in de afgelopen 24 uur met 28 nieuwe meldingen gestegen naar 5.590. In Nederlandse ziekenhuizen zijn 27 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus. Sinds het begin van de uitbraak hebben in totaal 11.457 patiënten in Nederlandse ziekenhuizen gelegen door het virus.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 43.481. Dat zijn er 270 meer dan op woensdag. Ook daar ligt het werkelijke aantal patiënten vermoedelijk hoger.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. ‘Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden’, aldus het RIVM.