BREEDVELD breidt uit naar Druten; magazijn en kantoor op bedrijventerrein Westerhout-Zuid

Overhandiging huisnummer aan BREEDVELD-directeur.
Overhandiging huisnummer aan BREEDVELD-directeur.
Foto:

Het bedrijf BREEDVELD Mobiele wandsystemen uit Horssen gaat zich ook vestigen op bedrijventerrein Westerhout-Zuid in Druten. De producent van mobiele wandsystemen breidt nog deze zomer haar bedrijfsactiviteiten uit naar een mooie zichtlocatie aan de Energieweg op bedrijvenpark Westerhout- Zuid.

BREEDVELD is op dit moment gevestigd aan de Rijdt in Horssen. De nieuwe locatie in Druten biedt alle ruimte voor internationale groei. De bouw start met de realisatie van een nieuw magazijn. Extra kantoorruimte wordt in een latere fase toegevoegd. Als alles volgens planning verloopt, is het magazijn voor de zomer gereed.

Westerhout-Zuid in beweging

Wethouder André Springveld van de gemeente Druten is blij met deze ontwikkeling: “De uitbreiding van BREEDVELD Mobiele wandsystemen is precies waarvoor bedrijvenpark Westerhout-Zuid is bedoeld: lokale ondernemers de ruimte geven om te groeien.” BREEDVELD is zoals het er naar uitziet niet de laatste kavelverkoop die plaatsvindt in 2020. De verkoopgesprekken voor een kavel op Westerhout-Zuid worden volop gevoerd.

Vertraging door landelijke wetgeving

De gemeenteraad besloot in september 2019 al in te stemmen met de voorgenomen verkoop van de kavel aan BREEDVELD. De landelijke problemen rond stikstof en de wetgeving voor verplaatsing van grond (PFAS) hebben voor vertraging gezorgd.

Bedrijfsprofiel BREEDVELD

Het bedrijf BREEDVELD is sinds 1906 een inspiratiebron voor (interieur)architecten, aannemers en eindgebruikers. In Rotterdam gestart als interieurbouwbedrijf en sinds de jaren ’70 producent van mobiele wandsystemen in het hart van Maas en Waal. Aan de Rijdt in Horssen worden jaarlijks honderden mobiele wanden geproduceerd, zoals schuifwanden, glaswanden vouwwanden en paneelwanden. De producten van BREEDVELD zijn terug te vinden bij onder andere 3M, Tesla, Greenpeace, Google en de Efteling. Maar ook aan het dorpshuis om de hoek en andere projecten in de gemeenten Druten en Wijchen levert BREEDVELD mobiele wandsystemen. Onder de naam ATTACA veroveren zij de markt in het buitenland. Dutch Design, ontworpen en gemaakt in de gemeente Druten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen