DIO’30 verliest ook van Vorden

DIO’30 heeft de wat mindere periode niet kunnen doorbreken want in Vorden verloor het de derde competitie wedstrijd op rij. Op een slecht bespeelbaar veld was de thuisploeg met 2-0 te sterk. Net zoals de vorige wedstrijden die verloren gingen was dat ook nu niet nodig geweest.

Nils Goertz begon bij DIO’30 weer in de basis ten koste van Dadier Casal terwijl Dani Bloemberg en Glenn Dibbets nog steeds afwezig waren. DIO’30 kwam er in het begin een paar keer gevaarlijk uit via Bryan Croonen en Luc Verhoeven en mocht ook een paar corners nemen. Ook Vorden mocht een corner nemen maar veel meer liet de thuisploeg nog niet zien. DIO’30 leek door het overwicht de betere ploeg, al was dat lastig te zeggen op een veld waar combinatie voetbalk niet mogelijk was. Na ongeveer 20 minuten was er opeens een goede kans voor Vorden. Een schot van Daan Horstman kon door Dennis Amati tot corner worden verwerkt. Na ongeveer een half uur spelen was er een goede kans voor DIO’30 om de score te openen. Uit een corner van Emir Tiganj werd een kopbal van Joram Pijl door Sven Mulder van de lijn gehaald. Aan de andere kant was er weer een gevaarlijk moment toen een schot van Daan Horstman nog net kon worden aangeraakt zodat dat voorlangs ging. DIO’30 kreeg weer een mogelijkheid toen Giovanni Leidelmeyer op dook voor doelman Robin Verstege, maar de doelman wist de bal te pakken. Een paar minuten later ging een schot van Giovanni Leidelmeyer net naast het doel. Op slag van rust was er nog gevaar van DIO’30 uit een corner en een schot van Sem Ariëns ging naast. Zo verzuimde DIO’30 om voor de rust op voorsprong te komen en stond het nog een lastige tweede helft te wachten.

Om wat meer diepgang te creëren kwam Thijs Leenders direct na rust in het veld voor Emir Tiganj. De eerste doelpoging was ook voor DIO’30, maar een schot van Luc Verhoeven ging over. Daarna was het Vorden dat na 10 minuten in de tweede helft op voorsprong kwam. Een makkelijk gegeven vrije trap aan de zijkant werd door Sam Abbink genomen en voor het doel ingekopt door Gijs van der Veen waar het leek dat Dennis Amati de bal nog kon keren. Met deze onnodig opgelopen achterstand werd het voor DIO’30 een lastige opgave om nog een resultaat te behalen. De tegenstander hoefde alleen nog maar te vertragen en tegen te houden en dat lukte ze vrij aardig. Ze kregen zelfs nog een kans toen een schot van Sam Abbink naast ging. DIO’30 was even van slag maar probeerde toch om wat terug te doen. Een kopbal van Thijs Leenders ging naast en een schot van Giovanni Leidelmeyer ging over. Met nog ruim een kwartier te voetballen kwam Vorden zelfs op 2-0. Een voorzet van Gijs van der Veen werd ingekopt door Frank Hiddink. Jelle Hoes kwam nog in het veld voor Giovanni Leidelmeyer waardoor Joram Pijl in de voorhoede plaats kon nemen. Veel leverde dit niet op want DIO’30 kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Na een voorzet van Bryan Croonen ging een schot van Luc Verhoeven nog over maar daar bleef het ook bij.

Zo eindigde de wedstrijd met dezelfde cijfers als in Druten met een 2-0 overwinning voor de thuisploeg. Door dit verlies staat DIO’30 nu op de vijfde plaats op de ranglijst. Maar de verschillen achter koploper MASV zijn erg klein dus met een overwinning in de volgende wedstrijd zal DIO’30 weer aansluiten bij de bovenste ploegen. Dat zal dan moeten gebeuren tegen WAVV, de huidige nummer 3 op de ranglijst. De wedstrijd in Wageningen eindigde in 1-1. Het is te hopen dat er eindelijk weer eens een overwinning geboekt kan worden want na de winst op koploper MASV werd er geen punt meer gepakt. De wedstrijd op sportpark de Gelenberg tussen DIO’30 en WAVV begint aanstaande zondag om 14.00 uur.

DIO’30 zaterdag 1 verloor op eigen veld met 2-1 van Alverna. Door een doelpunt van Ercan Balbay kwam het nog op 1-0 maar via een discutabele strafschop kwamen de gasten op 1-1. Na de rust viel de beslissende 1-2. Aanstaande zaterdag hoeft DIO’30 niet in actie te komen want dan is het vrij.