Help mee de eikenprocessierups te bestrijden!

Foto: CC0

De gemeente Druten gaat vanaf deze winter starten met het bestrijden van de eikenprocessierups door het plaatsen van vogelhuisjes. U kunt daarbij helpen.

De gemeente stelt in deze eerste ronde 100 zelfbouw vogelhuisjes beschikbaar die u in de boom in uw tuin kunt ophangen. De vogelhuisjes zijn geschikt voor mezen die graag de eikenprocessierups opeten. Per adres kunt u één vogelhuisje op komen halen op de gemeentewerf, Van Heemstraweg 52 in Druten tijdens openingstijden.

De gemeentewerf is op zaterdag open tussen 9.00 en 15.00 uur. Kunt u niet tijdens de openingstijden? Stuur dan een mail met uw gegevens naar Jörgen Damman ([email protected]). De gemeente geeft dan een vogelhuisje bij u thuis af.

Plaatsing vogelhuisjes door de gemeente of met een initiatief

De gemeente gaat in eerste instantie vogelhuisjes plaatsen bij speelplekken, scholen en kinderdagverblijven waar de eikenprocessierups afgelopen jaar aanwezig was. Daarnaast plaatsen we vogelhuisjes in bomen in straten waar veel eikenprocessierupsen gevonden zijn.

Zelf een initiatief starten?

Wilt u als inwoner zelf een initiatief starten om vogelhuisjes te plaatsen? U kunt zich bij de gemeente aanmelden voor zo’n initiatief. De gemeente heeft voor u een bouwtekening en vergoedt de kosten voor de materialen van de vogelhuisjes. Samen met u maken we afspraken over de locatie voor de vogelhuisjes en het onderhoud van de vogelhuisjes. U kunt zich daarvoor aanmelden bij Jörgen Damman ([email protected]).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen