DIO’30 verliest van Quick 1888

DIO’30 is in de laatste wedstrijd van 2019 hard onderuit gegaan bij Quick 1888, de nummer laatst in de tweede klasse I. De tot vandaag minst gepasseerde verdediging van de klasse moest maar liefst 5 doelpunten incasseren.

Na de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen donderdag waarin veel vaste basisspelers rust kregen, startte DIO’30 nu weer met dezelfde 11 spelers als vorige week in de gewonnen topper tegen MASV. Glenn Dibbets is nog steeds niet inzetbaar en ook trainer Jord Roos was wegens ziekte afwezig. Zijn taken werden overgenomen door assistent trainer Wilfred Schoonderbeek. Quick 1888 begon fel aan de wedstrijd en zocht meteen de aanval. Dit leverde meteen al een schot op. DIO’30 begon te afwachtend en er lukte weinig. DIO’30 speelde erg slordig, passes waren onnauwkeurig en de duels werden te slap ingegaan. Af en toe lukte het DIO’30 om de aanval te zoeken en het was daardoor gevaarlijk via Dadier Casal en met een paar corners. De thuisploeg kreeg aan de andere kant een grote kans via een vrije trap van Engin Güngor vanaf de zijkant. Dennis Amati kon maar net bij de bal om hem te pakken. Het spel van DIO’30 was nog steeds niet best en er werd veel balverlies geleden. Toch kwam het halverwege de eerste helft op voorsprong. Dadier Casal wist voor het doel een vrije trap van Luc Verhoeven voorbij doelman Zev de Bruijn te schieten, 0-1. Al vrij snel leek Quick 1888 weer op gelijke hoogte te komen. Na onnodig balverlies stond Jordy Wijnhoven geheel vrij maar zijn schot kon nog net tot corner worden verwerkt.

Na een half uur spelen werd het toch gelijk. Een ongelukkige handsbal van Nils Goertz na een schot van Engin Güngor werd bestraft met een penalty. Vanaf 11 meter maakte Jordy Winhoven vervolgens geen fout en hij liet Dennis Amati dit keer kansloos. Engin Güngor bleef een plaag voor de defensie van DIO’30. Na weer onnodig balverlies schoot hij naast en bij zijn volgende kans wist Dennis Amati met een goede duik op de bal een doelpunt te voorkomen. Zo speelde DIO’30 geen beste eerste helft maar wist het de rust wel met een gelijkspel te halen. In de rust werd Sem Ariëns vervangen door Jelle Hoes.

DIO’30 begon beter aan de tweede helft en had meer grip op de tegenstander. Het spel ging op en neer, maar echte kansen kwamen er niet. Halverwege de tweede helft kwam Quick 1888 toch weer op voorsprong. Engin Güngor kwam wat gelukkig in balbezit maar profiteerde optimaal en schoot de bal knap in het doel. Een minuut later was het zelfs 3-1. Jelle Hoes passeerde van dichtbij zijn eigen doelman na een scherpe voorzet van Engin Güngor. Met nog ruim 20 minuten te gaan begon DIO’30 aan een offensief om nog een resultaat te behalen. Dani Bloemberg kwam in het veld voor Nils Goertz en Joram Pijl schoof door naar voren. Dit leverde een grote kans op voor Bryan Croonen. Zijn schot ging voorbij de doelman maar werd net voor de lijn tot corner verwerkt door Lars Janssen. Daarna was er nog een kans voor Quick 1888, ditmaal schoot Engin Güngor over. Met nog ruim 10 minuten te gaan vond de laatste wissel plaats aan de kant van DIO’30. Emir Tiganj kwam nog in het veld voor Dadier Casal.

Maar in de resterende tijd werd het nog erger voor DIO’30. Invaller Mike Lemmers wist van dichtbij een voorzet van Jordy Wijnhoven in te tikken en een paar minuten later scoorde Engin Güngor zijn goede wedstrijd met een tweede treffer en bepaalde zo de eindstand op 5-1. DIO’30 speelde de laatste 5 minuten met 10 man omdat Willem Vos na een blessure niet meer verder kon en er niet meer gewisseld kon worden. In de blessuretijd had Dani Bloemberg nog kunnen scoren. Hij kon vanaf het middenveld gevolgd door 2 verdedigers op het doel van Zev de Bruijn af gaan,maar zijn schot ging net naast. DIO’30 heeft ondanks deze nederlaag de koppositie wel behouden. MASV verloor op eigen veld van WAVV.

De verschillen bovenin zijn wel erg klein want nummer 6 Spero staat op slechts 3 punten afstand. Quick 1888 heeft door de winst de laatste plaats verlaten ten koste van Varsseveld. Na de winterstop speelt DIO’30 tegen de enige tegenstander waar het nog niet tegen in actie is gekomen uit de tweede klasse I, Concordia-W. Een week eerder staat eerst nog de bekerwedstrijd tegen Rohda Raalte op het programma. Ook DIO’30 zaterdag 1 kan aan de winterstop beginnen. Zij sloten het jaar af met een zwaarbevochten 4-3 overwinning op AZ 2000. Mike Beck opende de score maar bij rust stond het 1-3. In de tweede helft werd de overwinning door 2 doelpunten van Twan van Lith en 1 maal Fahim Awad tot grote frustratie van de bezoekers uit Arnhem nog uit het vuur gesleept.