DIO’30 en WAVV delen de punten

DIO’30 heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen WAVV. Een knap resultaat want de ploeg uit Wageningen speelde vorig seizoen nog in de eerste klasse en DIO’30 in de derde. Beide ploegen stonden met 10 punten op een gedeelde tweede plaats dus was er sprake van een topper. Het niveau van de wedstrijd liet dat echter niet zien maar DIO’30 kan tevreden terugkijken op deze wedstrijd.

Nadat de omroepster voor de wedstrijd melde dat beide ploegen in het seizoen 1958/1959 voor het eerst tegen elkaar speelden en dat beide wedstrijden toen in een gelijkspel eindigde volgde eerst de opstelling van DIO’30. Die was op 1 plaats gewijzigd ten opzichte van vorige week. Dani Bloemberg begon weer in de basis en dit ging ten koste van Emir Tiganj die op de bank moest beginnen. In de opstelling van de thuisploeg klonken 2 bekende namen van spelers met een verleden bij DIO’30. Dat waren doelman Jeffrey Rutten en spits Roy de Ruiter. De wedstrijd kwam moeizaam op gang en de eerste kans van de wedstrijd was pas na een kwartier voetballen. Die was voor DIO’30, een schot van Dani Bloemberg ging over nadat hij de bal mee kreeg van Giovanni Leidelmeyer. Een paar minuten later was de eerste kans voor WAVV, een kopbal van Idi Duraku ging maar net naast na een voorzet van Roy de Ruiter. Daarna was er weer wat gevaar van DIO’30. Na goed voorbereidend werk van Bryan Croonen kopte Dani Bloemberg over het doel en een gevaarlijke aanval van DIO’30 eindigde met een schot van Paul Frenken dat hoog over ging. DIO’30 probeerde te voetballen en was fel en gedreven in de duels. WAVV wist daar geen raad mee en ging vaak te hard en gefrustreerd de duels in. Dit leverde de thuisploeg de nodige gele kaarten op. Nadat een onverwachtse kopbal van Luc Verhoeven over ging was er gevaar aan de andere kant, maar de bal kon uiteindelijk worden weggewerkt. Het spel bleef op en neer gaan maar het duurde tot kort voor de rust voor er weer wat kansen vielen te noteren. Deze waren voor de thuisploeg. Een schot van Lennart van de Peppel leverde een corner op waar uit Wesley Mortier leek te scoren, maar Dennis Amati wist met een uiterste redding zijn doel schoon te houden. In de extra tijd van de eerste helft kwam WAVV speler Idi Duraku met een gele kaart goed weg na een forse overtreding op Sem Ariëns. De tweede helft was nog maar net begonnen of DIO’30 wist de score te openen. Eerst nog was een kopbal van Dani Bloemberg te zacht en kon worden weggewerkt. Daarna kreeg de spits van DIO’30 opnieuw een kopkans en nu verdween de bal in de verre hoek, 0-1. DIO’30 maakte daarna dezelfde fout als het al eerder deed na een verkregen voorsprong, het liet zich te ver terugdringen op eigen helft en kwam zelf niet veel meer aan aanvallen toe. Een half uur voor tijd werd een kopbal van Roy de Ruiter gekeerd door Dennis Amati maar een paar minuten later wist de oud speler van DIO’30 toch te scoren. Na een knappe solo schoot hij de bal uit een moeilijke hoek in het doel en zo stond het weer gelijk.

Met een dubbele wissel probeerde WAVV nog meer druk te zetten. Dit leverde wat kansen op waaronder een schot van de ingevallen Kevin van Woerkom. Dennis Amati wist met een knappe redding een doelpunt te voorkomen. Ook bij DIO’30 kwamen 2 nieuwe spelers in het veld. Eerst kwam Nick Schierboom in het veld voor Glenn Dibbets en even later werd Giovanni Leidelmeyer vervangen door Emir Tiganj. Uit een corner was er nog gevaar voor WAVV, een kopbal van Mike Jansen ging naast. DIO’30 probeerde in de slotfase wat meer de aanval te zoeken maar moest oppassen dat het geen tegendoelpunt moest incasseren. Wesley Mortier was 2 maal dichtbij. Beide keren schoot hij naast, waarvan de laatste na een uittrap van Jeffrey Rutten achteraf een grote mogelijkheid was. Ook kwam Dennis Amati nog een keer goed uit voor Roy de Ruiter voor gevaar kon zorgen. In de blessuretijd kwamen er onverwachts nog kansen voor DIO’30. Na een snelle ingooi van Bryan Croonen wist Luc Verhoeven de bal bij Dani Bloemberg te krijgen maar helaas was er weinig tijd en ruimte om de bal binnen te schieten. Ook een schot van Bryan Croonen werd geblokt. Aan de andere kant wist Wesley Mortier de bal in het doel te koppen, maar doordat hij zich in buitenspelpositie bevond werd de treffer terecht afgekeurd. Zo eindigde dit duel net als ruim 60 jaar geleden in een gelijkspel. Doordat Eendracht’30 en Union wisten te winnen passeerden die DIO’30 op de ranglijst. MASV is nog steeds koploper en DIO’30 staat na 6 gespeelde wedstrijden op een knappe vijfde plaats.

Volgende week speelt DIO’30 een thuiswedstrijd tegen DCS uit Zevenaar dat terug te vinden is in de gevarenzonde met 4 punten. Toch zal het een lastige wedstrijd worden waarin DIO’30 een hoog niveau zal moeten halen om de 3 punten in Druten te houden. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het eerste zaterdag team van DIO’30 wist voor de tweede maal te winnen en staat daardoor in de middenmoot. De uitwedstrijd in Nijmegen tegen Kolping-Dynamo werd met 5-3 gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Coen Barten (3x) en Tristan Reinaerdts. Aanstaande zaterdag ontvangt DIO’30 zaterdag 1 op sportpark de Gelenberg de ongeslagen koploper JVC Cuijk. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.