93 lege stoelen in Druten in herinnering van verkeersslachtoffers in Gelderland

Foto: gemeente Druten

Op donderdag 26 september is het de Europese Dag zonder Verkeersdoden. Op die dag staan op de Markt in Druten tussen 10.00 uur en 17.00 uur lege stoelen om de verkeersslachtoffers uit Gelderland te herdenken en vragen we aandacht voor verkeersveiligheid. Hiermee willen we weggebruikers motiveren om zich veilig te gedragen in het verkeer. Op verschillende pleinen in Gelderland staan lege stoelen. 93 lege stoelen, voor ieder slachtoffer in Gelderland een stoel.

Met de lege stoelen staan we niet alleen stil bij de verkeersslachtoffers die er jaarlijks vallen, ook maken we de samenleving bewust van het aantal verkeersdoden dat er jaarlijks te betreuren is in Gelderland. Alleen samen kunnen we het verkeer veiliger maken. Dit doet de gemeente Druten door onder andere jaarlijks en fietsinformatiedag voor senioren te organiseren en bij leerlingen van groep 7-8 wordt tijdens het jaarlijks fietsexamen de kennis van de jonge fietsers getest.

Wees alert

“Veilig verkeer hangt een groot deel af van uw gedrag. Laat u niet afleiden tijdens het rijden. Of dit nu op de fiets, of de auto is. Een ongeluk zit in een klein hoekje en laat een groot gemis achter. Vandaag zichtbaar in de vorm van een lege stoel. Een stoel die voor altijd leeg blijft. Elke lege stoel, elk verkeersslachtoffer, is er één te veel”, aldus wethouder Verkeer en Vervoer Michel Lepoutre.

Lege stoelen in Oost-Nederland

In 2018 kwamen er in Oost-Nederland 142 mensen om in het verkeer. In Gelderland waren dit er 93 en in Overijssel 49. Het project ‘lege stoelen’ is een initiatief van ROV Oost-Nederland en wordt in samenwerking met gemeenten georganiseerd. Zo laten we samen zien dat werken aan verkeersveiligheid belangrijk is. Elke dag. Donderdag 26 september zijn er in Druten mensen aanwezig om tekst en uitleg te geven over het hoe en waarom van de stoelen op de Markt.

Meer informatie

Wilt u meer weten over verkeersveiligheid in Oost Nederland dan kijkt u op www.rovoostnederland.nlOp de website https://projectedward.eu/nl/ kunt u meer lezen over de Europese Dag zonder Verkeersdoden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen