Paddenstoelen zoeken met IVN Maas en Waal

Foto: IVN

Op zondag 29 september kunt u met natuurgidsen van IVN Maas en Waal heerlijk wandelen en op zoek gaan naar paddenstoelen in het Drutens Bosje in Druten.

Het Drutens Bosje is een zeer waterrijk gebied dat heel bijzonder is door zijn tichelgaten, die ontstaan zijn door afgravingen voor de steenfabrieken. In het bosje ligt een stukje treinrail en staat er een karretje, waarmee de klei vanaf de tichelgaten naar steenfabriek Dericks en Geldens vervoerd werd. Dit ter herinnering aan het bedrijvige verleden.

We gaan lekker struinen door de heerlijk ruikende herfstbladeren en op zoek naar de ‘Vrienden en vijanden van het bos’, de paddenstoelen. De onderkanten van paddenstoelen zorgen voor verrassingen, daarom is een spiegeltje heel handig! Naast uitleg over de verschillende soorten paddenstoelen zullen de gidsen ook het belang van paddenstoelen in de natuur toelichten. Een echte familiewandeling, ook heel geschikt voor kinderen om de schatten van de herfst te ontdekken. De start is om 14.00 uur bij Parkeerplaats Gelenberg, Koningstraat in Afferden.

Deelname aan deze wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage is altijd welkom. Voor meer info: tel.0487-513169 of ivn.nl/afdeling/maas-en-waal.

Reacties