Weinig prioriteit voor energietransitie in Druten

Foto: Redactie Druten

Het initiatief-raadsvoorstel van de partij Sociaal Maas en Waal komt niet op de raadsagenda. Het voorstel over de energietransitie wordt door de coalitiepartijen geboycot, omdat het volgens de partijen niet behandelrijp zou zijn.

Sociaal Maas en Waal is van mening dat het voorstel volgens het reglement is ingediend. Daarom denkt de partij dat iedere bestuursrechter de boycot zou afwijzen. Bovendien denken ze dat de coalitiepartijen buiten het Ronde Tafel Gesprek afspraken hebben gemaakt om het voorstel buiten te sluiten.

Fractievoorzitter Gerard Worm van Kernachtig Druten vindt dat het initiatiefvoorstel te veel overlap heeft met de routekaart Energieneutraal Druten, dat door de gemeenteraad nog niet zo lang geleden is vastgesteld. Daarom vindt Worm dat het nieuwe voorstel te weinig toegevoegde waarde heeft. Daarnaast is er geen financiële dekking in het plan.

Sociaal Maas en Waal vindt echter dat Energieneutraal Druten nog geen enkele prioriteit heeft binnen het college van B&W. Daarbij vindt de partij dat de urgentie van klimaatverandering nog niet is doorgedrongen tot de meeste raadsleden, terwijl de wil er bij de ambtenaren wel is om aan de slag te gaan met dit onderwerp. Er is inmiddels een brief geschreven door de partij aan de voorzitter van de gemeenteraad om het voorstel alsnog op de agenda te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen