DIO’30 door winst op Brakkenstein steviger op tweede plaats

Foto: Twan van der Zandt

DIO’30 heeft zich kunnen herpakken na de nederlaag van vorige week tegen Havo. De thuiswedstrijd tegen Brakkenstein werd door een vroeg doelpunt met 1-0 gewonnen en die voorsprong kon tot het einde toe worden vastgehouden.

Glenn Dibbets en Dani Bloemberg ontbraken ten opzichte van vorige week wegens blessures en voor hen in de plaats speelden Willem Vos en Dadier Casal. DIO’30 kreeg meteen al wat grote kansen en bij de eerste corner kopte Dadier Casal op de lat. Bij de volgende corner van Luc Verhoeven was het wel raak. Nu kon Dadier Casal vrij inkoppen, 1-0. De corners van DIO’30 bleven gevaarlijk want weer werd de lat geraakt. DIO’30 was eigenlijk continue in de aanval en vooral Dadier Casal zorgde voor gevaar. Bryan Croonen kreeg na een voorzet van Dadier Casal een grote kans maar schoot naast. Halverwege de eerste helft kwam Brakkenstein er wat meer uit want DIO’30 liet de tegenstander komen. Echt in de problemen kwam het niet en de keren dat er een bal op het doel ging kwam Dennis Amati niet in de problemen. De beste kansen bleven voor DIO’30. Doelman Jeroen Albers was net op tijd bij de bal voordat Bryan Croonen in kansrijke positie de bal aan kon nemen. Bij de volgende aanval kwam de bal via Dadier Casal bij Bryna Croonen maar de bal stoot net op om binnen te kunnen schieten. In de slotfase van de eerste helft gebeurde er niet veel meer. Niek Adolfs schoot namens Brakkenstein nog naast. Zo werd de ruststand 1-0 waar DIO’30 de wedstrijd al voor rust had kunnen beslissen.

Het begin van de tweede helft was voor Brakkenstein maar de bezoekers speelden zonder overtuiging en konden voor het doel niet gevaarlijk worden. DIO’30 bleef de betere kansen krijgen. Na een goede actie en voorzet van Dadier Casal kwam de bal bij Giovanni Leidelmeyer die pech had dat zijn uithaal van afstand op de paal belandde. Daarna was er weer een mogelijkheid voor Brakkenstein maar weer hoefde Dennis Amati niet in actie te komen want het schot ging naast. DIO’30 kon makkelijk onder de druk uit voetballen en kon ook voor gevaar zorgen. Ook daar kwamen geen echte kansen uit. Zo viel er dus weinig spectaculairs te beleven voor de toeschouwers. Niek Adolfs probeerde het nog van afstand maar schoot naast. Aan de andere kant schoot Bryan Croonen in een uiterste poging over omdat hij net te ver aan de buitenkant uit kwam. In de slotfase probeerde Brakkenstein nog wat te forceren. Het lee wel dreigend maar echt gevaarlijk werd het niet. Een schot van Thomas Coenen en een voorzet van invaller Rick van Eijk gingen over het doel. Brakkenstein trainer Serge Heuveling gebruikte overigens alle 3 de wisselmogelijkheden terwijl zijn collega Jord Roos met dezelfde 11 spelers eindigde dan waarmee hij begon. DIO’30 moest steeds verder terug maar verder dan een schot van Niek Adolfs dat naast ging kwam het niet. Zo boekte DIO’30, in een sportieve wedstrijd die zonder kaarten kon worden beëindigd, een belangrijke overwinning. DIO’30 was de betere ploeg en kwam na de vroege voorsprong niet in de problemen.

Het bleef alleen tot het einde toe spannend omdat de voorsprong niet verder vergroot kon worden. Maar achteraf was het enige wat telde dat de 3 punten uiteindelijk in Druten konden blijven waardoor DIO’30 goede zaken doet in de strijd om de tweede plaats die recht gaat geven op deelname aan de nacompetitie. Directe concurrenten Rood Wit en Blauw Wit verloren zodat de tweede plaats nog steviger in handen is van DIO’30. Komende zondag gaat DIO’30 op bezoek bij Roda’28 in Winssen. De competitie kan nog een vreemde ontknoping krijgen want Hatert heeft aangegeven het seizoen niet af te willen maken waardoor waarschijnlijk al hun resultaten komen te vervallen. Dat heeft weinig consequenties voor de strijd om de titel maar misschien dat het aantal periodes zal worden herverdeeld van 3 naar 2. Mocht Hatert niet meer in actie komen dan zal de wedstrijd op tweede paasdag komen te vervallen en zal DIO’30 na de wedstrijd tegen Roda’28 3 zondag op rij niet in actie hoeven te komen.

De wedstrijd in Druten werd door DIO’30 met 2-0 gewonnen maar het zal zeker geen makkelijke middag worden omdat de ploeg uit Winssen de punten hard nodig heeft om de nacompetitie voor handhaving te ontlopen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen